Кузмић: Ни сањао нисам да ћу једног дана играти на овом нивоу!

Кошаркаш Црвене звезде Огњен Кузмић изјавио је да ни сањао није да ће једног дана достићи овај ниво и играти утакмице Евролиге.

Кошарка 20.12.2016 | 12:45
Кузмић: Ни сањао нисам да ћу једног дана играти на овом нивоу!
Пре него што су га Голден Стејт Вориорси драфтовали, Кузмић је играо за Борац из Бања Луке, неколико финских клубова, Челик, Уникаху и Хувентуд из Бадалоне.

- Почео сам да тренирам са 16 година, што је прилично касно за кошарку. У почетку сам само желео да добијем прилику да играм, никада нисам размишљао, чак ни сањао, да ћу достићи овај ниво. Нисам могао ништа да изгубим, јер нисам имао превелика очекивања - рекао је Кузмић за сајт Евролиге.

Он је додао да му је главни циљ после одласка из Панатиникоса био да потпише дугорочни уговор са неким клубом и да је посебно задовољан јер то урадио управо са Звездом због система игре, који гаји тренер Дејан Радоњић.

- У овом клубу постоји систем игре који одговара центрима. Када имате плејмејкера као што је Стефан Јовић, много је лакше играти, не само унутрашњу игру, већ и споља. Постоји баланс, сви играчи се труде да допринесу томе, а као што знате - кошарка је тимски спорт.

Центар Црвене звезде сматра да је још рано говорити о пласману у плеј-оф фазу Евролиге.

- Најважније је да сви останемо здрави због броја утакмица и дужине такмичења. Рецепт да се домогнемо плеј-офа је да наставимо да се боримо у свакој утакмици. Доказали смо да нико са сигурношћу не може да рачуна на бодове против нас. Наш систем игре, са јаком одбраном и нападом где сваки пут искочи нови играч, тера остале екипе да се додатно помуче - рекао је Кузмић.

Он се још једном осврнуо на велику победу српског и регионалног шампиона против Макабија (83:58) у прошлом колу Евролиге.

- Одиграли смо најбоље што можемо ту утакмицу. Најважнија је била тимска игра. Сви смо постизали поене, али одрбана је била кључни фактор због којег смо убедљиво добили Макаби. Такође, натерали смо их да направе велики број грешака и то нас је водило до велике победе.

Кузмић ове сезоне на утакмицама Евролиге постиже 8.7 поена и 7.5 скокова.

- Мислим да сам се одлично уклопио у тим. Већина играча је ту од раније, што је добро. У почетку сам осећао притисак, али сада је све на свом месту и то је најважније.

Разговор са српским репрезентативцем није могао да прође без питања о атмосфери, коју навијачи црвено-белих праве на утакмицама елитног клупског такмичења.

- Тешко је речима објаснити какав је осећај играти пред таквим навијачима. Мислим да имамо најбоље навијаче у Евролиги. Они нам пружају невероватну енергију. Пред њима морате да пружите 110 одсто могућности - закључио је Кузмић.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар