СРБОФОБИЈА! Хрвати би вешали Србе, а Срби би у лигу с њима...!

Мржња доминира у Хрватској! “Навијачи” Хајдука су поново вређали Србе срамним повицима, што је био велики ударац за све који се залажу за регионалну лигу.

Фудбал 21.12.2016 | 23:00
СРБОФОБИЈА! Хрвати би вешали Србе, а Срби би у лигу с њима...!
Чак и када се не састану са нашим клубовима, Хрвати не могу а да не помену Србију. Овога пута се обрушила “торцида”, и то у дуелу Хајдук - Динамо. Дакле, на мечу који није повезан са Србима. Али, када је то за хулигане био проблем?

Разлог за пир на трибинама је прича о покретању тзв. балканске лиге. Присталице Хајдука су рашириле транспарент “Братимљење није опција, торцида против југолиге”. Наравно, све је то зачињено срамним скандирањем “Србе на врбе”, “Вуковар, Вуковар” и “За дом спремни”.

- Овакви инциденти су припремљени, ништа се ту не дешава спонтано. И поред свега, залажем се за организовање те лиге јер су свуда стадиони празни. Најбоље је организовати референдум како би се видело ко је за балканску лигу, а ко против ње. Убеђен сам да људи желе заједничко такмичење - поручио је за “Блиц” искусни стручњак Илија Петковић.

Подсетимо, председник УЕФА Александар Чеферин је демантовао да ће доћи до стварања регионалне лиге, а испоставило се да је то паметна одлука.

- Из УЕФА су јасно поручили да не размишљају о стварању балканске лиге и нема места даљем дискутовању. Дешавања на “Пољуду” су потврда да до заједничког такмичења не може доћи - поручио је за “Блиц” председник Партизана Милорад Вучелић, који је од старта био против регионалне лиге.

Ово није први инцидент, а како стоје ствари, неће бити ни последњи. Време, место, догађај - није битно. Најважније је вређати Србе. Хулигани из комшијске земље су пре меча у Сплиту напали наш народ и у Албанији пре меча Косово - Хрватска. И наши стрелци су се лоше провели на гостовању у Сплиту јер су једва избегли линч. У Хрватској су нападнути и српски футсалери... Краја скандалима нема.

- Каква је сада ситуација, боље је да момци не иду у Хрватску, како не би имали непријатности. И раније је било нереда, непријатељске атмосфере која је свима дала мотив више да покажу шта знају. Но, нико не би добио ако би било разлупаних глава и проливене крви - јасан је Петковић.

После свега јасно је да нема услова за формирање регионалне лиге. Против заједничког такмичења су глас дигли и навијачи Црвене звезде, Партизана и Динама. Дакле, ради се о такмичењу које нико не жели. Ко је, после ових скандала, за регионалну лигу?

Вулин: Хрватска показује да фашизам није био лош

Поводом скандала у Сплиту огласио се министар за рад, запошљавање и социјалну политику Александар Вулин.

- Ово није инцидент, јер се он дешава једном и више се не понавља. Овакви поступци су наставак званичне политике Хрватске, у којој се објашњава да фашизам и није био толико лош, да су усташе хуманитарни радници и да је све што су радили Србима било заслужено - рекао је Вулин.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар