Вапај столара: Какви смо то људи постали?

Миле, најхуманији столар у Србији, не само да столицама за храњење беба усрећује породице широм земље, већ гледа да помогне људима и на разне друге начине.

Србија 19.12.2016 | 18:50
Вапај столара: Какви смо то људи постали?
На својој Фејсбук страни Миле је апеловао за помоћ пријатељу коме са четворо деце нико не жели да изнајми стан.

Његову објаву преносимо у целости:

"ХИТНО... Управо ми се јавио пријатељ који је са четворо деце, од тога двоје су близанци, остао на улици јер је стан у ком су живели продат... Већ три недеље тражи стан, али нико неће да их прими кад чују за четворо деце па се питам КАКВИ СМО ТО ЉУДИ ПОСТАЛИ ?... Молба... ако неко зна за стан у Петроварадину или околини или у Новом Саду где иду линије 3 и 9 јер су деца уписана у вртић у Петроварадину нека ми се јави у инбоx са порукама...Човек је све редовно измиривао и никаквих дугова није оставио у прошлом стану...тренутно су смештени привремено код пријатеља, али то не може дуго тако трајати... Људи ЗИМА ЈЕ !

Стварно какви смо то људи постали?! У стању смо да лицемерно млатимо празну сламу о подизању наталитета и како лагано нестајемо као нација, а породицама са више од троје деце које су права реткост данас нико не жели да изађе у сусрет. СРАМОТА!

Знамо да газдама хуманост није обавезна ставка у опису делатности којом се баве. Али, ваљда могу да направе уступак. Ваљда и они имају породице. Ваљда могу да се смилују. Ваљда су људи. Зима је, ко што рече Миле.

Неколико сати пре апела Миле је објавио још једну поруку која позива на здрав разум.

"Хвала свима на лепим речима и подршци... морам цитирати једну особу како је написала... 'свака вам част имате мало, а дајете тако пуно'... Имам ли мало? Имам породицу која ме у свему подржава и здрави смо... мало ли је? Ко мисли да је мало може слободно да крене са мном у један обилазак неких породица где ће схватити колико би многи све дали за то моје мало... Много тога сам обишао, прошао и нагледао се... Уживајте у деци, породици и животу... јер јако брзо зна све да се промени, а да ви ту ништа не можете спречити и за час паднете на дно са кога се тешко устаје... Знам добро шта причам и не пишем вам ово без разлога... окрените се око себе и размислите...", написао је Миле.

Овај скромни столар из Беочина је почео да прави столице у мају 2015. године, а до сада их је уручио преко 800. Осим столица Миле је правио и поклањао и кревете на спрат, столове, кревеце, шеталице...

За себе каже да је и даље онај исти Миле подстанар са започетом кућом пре 10 година, са истим колима старим преко 20 година која су превезла гомилу столица и разног материјала и за која очекује да сваког дана стану, у истим ципелама, нимало измењен, али са пуно добрих пријатеља и чистим образом.

Током своје хумане мисије наилазио је и на препреке. Његову страницу на Фејсу "Столар Миле – човек доброг срца", неко је оборио намерно.

Ту су се налазиле све фотографије и подаци о његовим акцијама и породицама које је усрећио, а после неколико неуспешних покушаја да је врати, направио је нову страницу.

Извор: Ноизз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

20.12.2016 11:07

Свака част мајсторе .

ОДГОВОРИТЕ