Нова Мис свијета – Стефани Дел Вале

Свијет љепоте добио је синоћ нову краљицу. Њено име је Стефани Дел Вале, а долази из Порторика.

Свијет 19.12.2016 | 11:22
Нова Мис свијета – Стефани Дел Вале
Представница Босне и Херцеговине, 19-годишња Халида Крајшник на 66. такмичењу најљепших дјевојака за Мис свијета није се пласирала у топ 20.

Прошлогодишња Мис свијета Мириа Лалагуна из Шпаније круну је у дворани Национал Харбор у Вашингтону предала својој насљедници која је дочекала не успијевајући сакрити емоције.

Након тога су све дјевојке изашле на позорницу и држећи се за руке отпјевале заједничку пјесму пославши свијету поруку љубави и пријатељства. Притом су највише пажње привлачиле управо прекрасна нова Мис свијета у њежно розој хаљини и њена грандиозна круна.



Прије великог финала 117 такмичарки три седмице су се вриједно припремале и учествовале у неколико осталих такмичења. Судије су процјењивале учеснице на основу њихових наступа и у претходним изазовима која су пред њих постављана.

Мис Индонезије освојила је титулу побједнице такмичења “Љепота са сврхом”, а Мис Филипина је била најбоља у области Мултимедије. Најталентованија је била Мис Монголије, док је у спорту бриљирала Мис Кукових Отока. Кинеска представница славила је у такмичењу топ модела.

Водитељи церемоније Меган Јунг и Џејсон Кук прво су прогласили топ 20 дјевојака, а међу њима су се нашле представнице Монголије, Индонезије, Филипина, Мађарске, Кеније, Порторика, Индије, Кине, Бразила, Аустралије, Доминиканске Републике, САД-а, Словачке, Белгије, Француске, Кореје, Кукових острва, Гане, Јапана и Тајланда.



Када је избор сужен, остало је 10 дјевојака – из Индонезије, Белгије, Филипина, Кеније, САД-а, Кине, Доминиканске Републике, Порторика, Бразила и Кореје уз Монголију коју је изабрала публика, да бисмо на крају добили и топ пет (Кенија, Порторико, Индонезија, Доминиканска Република и Филипини), а потом и побједницу из Порторика те прву и другу пратиљу – представнице Доминиканске Републике и Индонезије.

Такмичење је преношено уживо у 200 земаља свијета, а побједница је уз дијамантску круну освојила и новчану награду од 94.000 долара.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар