Анализа - Реконструкција Звезде! Звездина одбрана на ремонту: Први иде Цветковић!

Десном беку крајем месеца истиче уговор, а на лето још петорици дефанзиваца.

Фудбал 19.12.2016 | 22:30
Анализа - Реконструкција Звезде! Звездина одбрана на ремонту: Први иде Цветковић!
Као што смо навикли, врела зима очекује руководство Црвене звезде када је у питању прелазни рок.

Пре годину дана, Звездан Терзић и његови сарадници имали су сјајну прилику да, као ретко ко пре њих,  захваљујући огромној бодовној предности у односу на ривале мирно и без тензије траже појачања. Примарна је била позиција штопера, међутим, Бразилац Едсон испоставио се као потпуни промашај. И то нимало јефтин.

Уместо да појачају тим који је већ на полусезони обезбедио титулу, црвено-бели су оманули са куповином, а исто се догодило и на лето, па је још једном сан о игрању на међународној сцени брзо завршен.

Уколико желе, а требало би, да наредне године буде другачије, у Звезди би већ ове зиме морали да формирају "костур" тима који ће имати снаге да одбрани титулу и нападне групну фазу Лиге шампиона или бар дође до последњег кола квалификација, што би гарантовало учешће у Лиги Европе.

За тако нешто, биће потребно много промена, јер претходних шест месеци екипа Миодрага Божовића није деловала ни налик оној која је годину дана раније доминирала Србијом.

И даље постоји могућност да дође до промене тренера, али паралелно са тим, руководство Црвене звезде мора да води рачуна о играчком кадру.

Познато је да ће Пабло Моуче бити враћен са позајмице, заправо Аргентинац је већ напустио Србију, као и да се Томас Фибел налази на излазним вратима, али је за француског штопера потребно наћи задовољавајућу понуду, јер има уговор до краја јуна 2018, тако да неће бити лако "ослободити га се".

Црвено-бели дрес, по писању Спортског журнала, више неће носити Милош Цветковић, пошто десном беку последњег дана децембра истиче уговор, а у клубу нису вољни да продуже сарадњу.

Пре доласка у Звезду, Цветковић је одбио да пређе у редове једног словачког друголигаша, али се може чути да сада размишља о одласку преко границе.

Играч на поменутој позицији десног бека морао би током јануара да стигне на "Маракану", пошто би и Марко Петковић могао ускоро да пакује кофере. Ако не оде ове зиме, за обештећење, то би могао да учини по завршетку сезоне као слободан играч. Иако из клуба понављају да им је један од капитена обећао да ће потписати нови уговор и омогућити клубу да заради његовом евентуалном продајом, то се још није догодило.

У истој ситуацији налазе се Александар Луковић, Зоран Рендулић, Душан Анђелковић и Адам Мичел. Свима њима уговори истичу наредног лета, па би Црвена звезда, уколико руководство убрзо не реагује, по завршетку сезоне могла да остане без комплетне одбране.

То се, наравно, неће догодити, али ако размишљају на дуже стазе и надају се игрању у Европи, црвено-бели би морали током зиме да оформе екипу која ће имати довољно времена да се угира, а онда уз додатна појачања покуша да оствари један од клупских приоритета, неопходних за даљу егзистенцију.

Иначе, на крају сезоне уговори истичу и голманима Немањи Супићу и Марку Тркуљи, везисти Марку Полетановићу (који је у клубу на позајмици из Гента) и нападачима Предрагу Сикимићу и, као што је увелико познато, Угу Вијеири.

Као нови играчи Црвене звезде већ неко време помињу се нападачи Срђан Вујаклија (Борац Чачак) и Немања Милић (Спартак Суботица), а од недавно штопер Огњен Врањеш (Том) и везиста Лукман Аруна (Динамо Кијев).

Генерални директор Звездан Терзић најавио је да клуб планира да у јануарском прелазном року доведе "два-три странца из Суперлиге и евентуално једног странца"...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар