Деки и Цвија испраћају Гоцића и Никића!

Сличан се сличном радује или у случају наших златних ватерполиста шампиони окупљају шампионе.

Остали спортови 19.12.2016 | 13:15
Деки и Цвија испраћају Гоцића и Никића!
Дан ватерполо шампиона заказан за 23. децембар на Ташмајдану (18,00) осим трибина пуних навијача који желе да поздраве златне српске делфине у дуелу са Тимом света, окупиће и много познатих из других спортова и бранши.

Међу њима ће бити и некадашњи капитен фудбалске репрезентације Србије и Црвене звезде Дејан Станковић као и један од најбољих српских глумаца Зоран Цвијановић.

Обојица заљубјеници у ватерполо али и поштоваоци Слободана Никића и Живка Гоцића легендарнх ватерполиста који ће 23. децембра на Ташу последњи пут играти за Србију.

Своја места уз базен већ су резервисали.

"Чуо сам да је велика навала за карте и нисам желео ништа да ризикујем, на време сам резервисао неколико карата, јер долазим са синовима. Драго ми је и да се карте свима наплаћују јер приход иде у хуманитарне сврхе", рекао је Дејан Станковић, који ће само због овог меча допутовати из Милана.

Славни српски фудбалер истиче да су Живко и Боба за њега најбоље оличење шампиона и победника.

"Не знам шта бих много причао о њима и осталим ватерполистима. Шта рећи о људима који су освојили толико златних медаља и који су актуелни шампиони свакг ватерполо такмичења које постоји. Мени је заиста велика част и задовољство што их познајем а уз то имам и привилегију да су ми пријатељи. Ради се о људима који могу да буду спортски и морални пример буквално сваком спортисти на планети. Много пута су ми управо ватерполисти били инспирација за моје успехе и утакмице и заиста желим да им се доласком на овај меч још једном захвалим", рекао је Дејан Станковић.

Зоран Цвијановић за себе воли да каже „да није био глумац сигурно би бо ватерполиста“. Човек који са једнаким дивљењем воли ватерполо као и његове протагонисте а на успехе српског ватерпола поносан је као да су ично његове премијере.

"Мислим да има и пуна деценија како смо Боба Жиле и ја тренирали заједно. И данас ми није јасно како се десило да они овако далеко догурају, а да ја останем на сувом. Додуше, Жиле је увек био мало боље грађен, имао је за нијансу боље предиспозиције. Упркос томе, увек ми је говорио да би влео да буде грађен као ја, али кад буде имао 50 година. Није ми јасно ни како ме је Боба оволико оставио иза себе. Ипак смо ми рођени на исти дан, додуше ја 20 година раније али зар је то важно", у свом стилу почиње причу о двојици српских ватерполо легенди Цвијановић и додаје да би волео да Ташмајдан заиста буде крцат јер шампиони свега то и заслужују.

"Сада кад су освојили све, они су најдаља даљина до које погледа може да добаци, а ја сам пресрећан да је та даљина мени тако блиска... да смо пријатељи. Њих двојица и комплетан тим су понос српског спорта, понос нашег народа", рекао је Цвијановић.

Нема сумње да нас у четвртак 23. децембра на Ташмајдану очекује спектакл. Спектакл који су шампиони заслужили. Улазнице за ревајални меч између Србије и Тима света могу се купити на свим продајним местима Евентима по цени од 300 динара, а сав приход од продаје намењен је за помоћ петогодишњем Андреју Петровићу који болује од церебралне парализе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар