Стотине несрећа у САД због мећаве

Снежне мећаве, ледена киша и ниске температуре погодили су данас Источну обалу и централне делове Сједињених Америчких Држава и изазвали стотине саобраћајних несрећа на залеђеним путевима.

Свијет 18.12.2016 | 10:40
Стотине несрећа у САД због мећаве
Најмање петоро људи је погинуло због поледице на путевима, а власти истражују још неколико фаталних саобраћајних несрећа до којих је вероватно дошло због временских услова.

Једна од најтежих саобраћајних незгода догодила се у Балтимору, када је цистерна са гасом склизнула са аутопута и експлодирала, саопштиле су власти.

Двоје људи је погнуло, а најмање 15 је повређено у ланчаном судару 55 возила, рекао је шеф ватрогасне службе у Балтимору Роман Кларк.

"Немамо ништа друго осим ледених плочника у целом граду", рекао је Кларк.

Није јасно да ли је до ланчаног судара дошло пре, или га је изазвала цистерна која се преврнула. Аутопут И-95 је затворен.

У другом ланчаном удесу у Балтимору, шесторо људи је збринуто у болници после судара у коме је учествовало 15 до 20 возила, објавиле су окружне власти.

Због мећаве, многи аеродром су пријавили кашњења, или отказивања летова, а на путевима је ограничена брзина кретања и власти су позвале возаче да буду екстремно опрезни.

Више десетина саобраћајних незгода догодило се у Индијани, а због ледене кише и леда у два удеса забележени су смртни исходи, рекли су званичници, али није саопштено колико је људи погинуло.

У Колумбусу, у држави Охајо, данас је погинула жена када је њен аутомобил склизнуо са залеђеног пута.

Више од 30 саобраћајних несрећа пријављено је у Вирџинији, а полиција је објавила да је један човек пронађен мртав око километар и по од места ланчаног удеса у коме су учествовала 23 возила. Претпоставља се да је и он учествовао у удесу и да се пешице удаљио од оштећеног возила, али није прецизирано како је умро.

У држави Колорадо, снег отежава саобраћај, а међународни аеродром Дуле у Вашингтону затворио је на више од три часа две писте због проблема са снегом и ледом.

У Северној Каролини полиција и хитне службе пријавили су више од 100 саобраћајних несрећа у Рејлију и Шарлоту, пошто је киша у комбинацији са ниским температурама формирала опасну поледицу.

Полиција у Шарлоту пријавила је да су две особе погинуле у одвојеним саобраћајним несрећама рано јутрос, али се и даље утврђује да ли је поледица изазвала удес.



Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар