Како је Србин “превеслао“ Здравка Мамића за 2.400.000...?!

У средишту збивања Роберт Мурић...

Фудбал 18.12.2016 | 22:30
Како је Србин “превеслао“ Здравка Мамића за 2.400.000...?!
Марк Овермас је одмах признао грешку. Али је и истакао да онај ко никад не ризикује сигурно неће ископати најлепши бисер. Штета је само што Роберт Мурић није тај. Штета јер га је Ајакс папрено платио, а он није испоручио шта се очекивало. Додуше, зависи шта је ко очекивао. Холандски медији пишу да су његови заступници, браћа Зоран и Владо Лемић, сасвим добро прошли.

Мурић је, иначе, изазвао велику пажњу када је 2014. године међу првима одбио да потпише оне карактеристичне уговоре са Здравком Мамићем који играче стављају у инфериоран положај. Лемићи су га одвели у Амстердам, Ајакс је платио само "таблице" које је морао према Уефиним прописима, а Мамић је незадовољно урлао како се холандски великан понаша као разбојник.

Није вредело, Мурић је потписао четворогодишњи уговор са Ајаксом, мада је за ове две и по године успео да одигра свега 28 минута за први тим Копљаника. Тренутно је на позајмици у Пескари, одиграо је шест минута у Серији А, још 59 у Копа Италији...

"Не зна реч холандског. Кад му причам нисам сигуран да ме разуме. Клима главом као да разуме и да слуша, али вероватно у себи мисли да лупам глупости", грмео је недавно Френк Де Бур, тада први тренер Ајакса.

Било како, плата стиже на време тако да је Мурић задовољан. Задовољна су и браћа Лемић, јер су према извештајима холандских медија, а они се позивају на документа Фоотбалл Леакса, само за Мурићев потпис добили 2.400.000 евра. Много више него Динамо, више и но што ће Мурић за четири године - ако остане толико - зарадити у Амстердаму.

Под условом да Мурић пре истека уговора са Ајаксом оде у неки други клуб, а купац плати обештећење, браћа Лемић ће добити и 15 одсто од тог новца.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар