Хајдук - Динамо: Гол у 93., црвени у 97. минуту!

"Вјечни дерби" није разочарао - увреде, бакљада, прозивке, фаулови, па гол у надокнади времена и потом, као што то обично буде, кавга и искључење.

Фудбал 18.12.2016 | 10:00
Хајдук - Динамо: Гол у 93., црвени у 97. минуту!
"Вјечни дерби" није разочарао – а ни изненадио.

После серије прозивки између две трибине, Торцида је опет изразила незадовољство стањем у клубу и направила бакљаду за YоуТубе, Бад Блуе Боyси су поново (ко зна коју годину заредом) поручили Здравку Мамићу "да је готово" и "да је дошаио крај", а Динамо је ко зна који пут победио Хајдук голом у надокнади времена.

Прошле сезоне било је 0:4 на Пољуду, ове само 0:1 и то поготком Ел Арбија Суданија у 93. минуту после паса Амера Гојака и "испадања" одбране "билих" на челу са Јосипом Квесићем.

Иначе сјајни голман Данте Стипица није знао да ли да истрчи или не, па је на крају савладан за 88. победу Динама над највећим ривалом у свим такмичењима.

Од последњих 13 дербија у Сплиту, Хајдук је добио само два, а када се на то додају и они одиграни на "Максимиру" у свим такмичењима, трофејнији и успешнији од два клуба из доба СФРЈ остао је са две победе у последњих 29 сусрета са "модрима".

У старој Југославији, скор је био "нерешен" у првенственим мечевима: 33-26-33, али у Првој лиги Хрватске апсолутно је доминантан 11-оструки узастопни првак, Динамо: 35-20-22.

Док се чека дерби Истре између Ријеке и Истре, Динамо ће за лидером са "Кантриде" заостајати три бода, док је Хајдук изгубио чак и статус "трећег тима" Хрватске: Ријека 49, Динамо 46, Осијек 38, Хајдук 37, Славен 24.

Недавно елиминисани учесник Лиге шампиона са нула освојених бодова, нула постигнутих голова и 15 примљених у шест мечева прве фазе, испоставио се као прејак ривал за "биле" који су се надали да ће бар одржати низ без пораза код куће који је пред "Вјечни дерби" износио седам мечева.

Због честих кошкања, оштрих стартова, серије измена, али и интервенција лекарских екипа, судија Зебец продужио је меч за шест минута, а у трећем минуту надокнаде Хајдук је капитулирао после сјајног паса Гојака и одличног пријема и егзекуције Суданија, који се претплатио на голове у највећој утакмици хрватског ногомета.

До тада, Хајдук је имао једну праву прилику – у 65. минуту када је Лоренцо Шимић са неколико метара шутирао после гола, а свему је претходио шут Тома Башића са 20-ак метара.

И пре и после тога бољи су били момци које с клупе предводи бугарски тренер Ивајло Петев, а само је голман домаћих, Стипица, био разлог због којег Динамо раније није повео – 5, 20, 75 и 78. минут, све до поготка који је узбуркао страсти па је тако снажни Шимић искључен у 97. минуту јер је у једном покушају кавге ухватио за врат и срушио на земљу знатно нижег и слабијег фудалера Динама.

То искључење закључило је поделу картона – девет жутих и један црвени, за 18. победу Динама у последњих 29 дербија уз осам ремија.





Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар