Рукометашице Србије са Италијом у баражу за СП!

Женска рукометна репрезентација Србије играће са селекцијом Италије у баражу за Светско првенство у Немачкој 2017. године, одлучено је жребом.

Остали спортови 18.12.2016 | 18:15
Рукометашице Србије са Италијом у баражу за СП!
"Италија је била моја жеља. Жеља ми се остварила. Никога не треба потцењивати. Неке ствари могу да се промене, мењају ускоро селектора и то може да донесе неке позитивне помаке код њих, али реално је да о неком другом исходу сем наше победе не би требало ни размишљати", рекла је селекторка репрезентације Србије Драгица Ђурић после жреба.

Први мечеви у баражу су на програму од 9. до 11. јуна, а реванш дуели од 13. до 15. јуна 2017.

Ривал рукометашицама Србије је екипа са најслабијим рејтингом у квалификацијама за Европско првенство 2016, наводи се у саопштењу Рукометног савеза Србије.

Колика је разлика у квалитету најбоље говори податак да су изабранице селекторке Драгице Дјурић два пута биле боље од Италије (36:18 и 32:19) у квалификацијама за ЕП у Шведској.

Светско првенство у Немачкој одржаће се од 1. до 17. децембра 2017. године.

На Светском првенству у Немачкој, на коме ће финални викенд бити одржан у О2 Арени у Хамбургу пред 13.000 гледалаца, учествоваће 14 европских селекција од укупно 24 учесника.

Директан пласман до сада је остварило осам екипа, домаћин, актуелни светски шампион Норвешка, затим Данска, Француска, Холандија, шампион Африке Ангола, Тунис и Камерун.

У осталим мечевима баража европских екипа састају се:

Црна Гора - Белорусија

Италија – Србија

Русија – Пољска

Мађарска – Словачка

Румунија – Аустрија

Украјина – Шпанија

Хрватска – Словенија

Чешка – Турска

Македонија – Шведска

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар