Бранко Лазић - Радоњин специјалац који је звијезде Макабија ставио у џеп!

Искусни бек Црвене звезде, Бранко Лазић је толико дисао за вратом звездама из Тел Авива да им не би помогла ни боца с кисеоником, а опет се бацао и у рекламе, убацивао тројке, летео по терену у мечу 12. кола Евролиге... Својом енергијом и борбеношћу заразио је целу екипу!

Кошарка 18.12.2016 | 14:15
Бранко Лазић - Радоњин специјалац који је звијезде Макабија ставио у џеп!
Када видите Лазу како се баца за лопту у рекламе... како да се не борите? Ма, за њега бисмо руку дали!“ Ова порука Марка Симоновића, послата у етар пар минута након Звездине најбоље партије у Евролиги и велике победе над „поносом Израела“ (83:58), довољно описује колико је Бранко Лазић, тај тихи јунак црвено-белих, заправо постао значајан за целу екипу.

Бранко је годинама љубимац навијача, а човек од поверења Дејана Радоњића. С дебелим разлогом. На свакој утакмици је он тај који кидише на прву звезду ривала. Онај за кога не постоји изгубљена лопта, који срчаношћу диже публику на ноге, а гранитном одбраном покреће тим кад му не иде. Овога пута, тројкама и својом лудачком енергијом просто је у делове раставио тај чувени Макабијев понос.

- Морали смо ово да добијемо. Већ смо доживели два пораза у „Пиониру“, било је немогуће да изгубимо и трећу утакмицу у низу. После серије пораза у Евролиги, ова победа је све што нам је било потребно. Надам се да ће их бити још до краја децембра, имамо још много тога да покажемо - истиче Звездин скромни универзалац.

Његова бацања у рекламе постала су публици једнако атрактивна као и закуцавања. И против Макабија је пукла једна реклама, а само пуком срећом је избегао повреду, као и недавно против Барселоне, када је завршио у првом реду трибина. Уосталом, и данас, три године касније, сећамо се оног дуела са МЗТ-ом када је почистио са столице глумца Ивана Бекјарева, који је седео у такозваном ВИП сектору, тик уз паркет.

- Добро смо ми играли и пре мог потеза и бацања за лоптом у рекламе, нема везе да ли је то подигло саиграче и публику. Ту сам најдуже, моје је да дајем пример млађима, нема ништа специјално у вези с тим - не жели чак ни да прича о својим потезима Звездин стуб одбране.

Макабију је убацио 10 поена (четири скока), од тога две тројке, уз само један промашај из игре (2-2 за три, 2-3 за два поена).

- Пресудила је добра одбрана. Из ње је потекла и контрола скока, а касније и сви лагани поени. Одиграли смо тимски, ту је био кључ победе. Идемо даље, следећи је МЗТ, тешко гостовање, али морамо да наставимо овако и да задржимо перфектан скор на Јадрану.

Колико је Звезда одиграла сјајно у одбрани, најбоље осликава чињеница да Макаби није извео ниједно слободно бацање.

- То значи да смо паметно правили фаулове - закључио је кроз осмех Лазић.

Звездин универзални војник. Онај који доноси идентитет сом тиму. Отуда и сви они силни аплаузи на његов рачун с трибина...

Наваро, Спанулис и срндаћ

Ван терена, Звездино крило је највише с породицом, али има и скривену страст. Лазић воли пиштоље и пушке, и ускоро ће моћи и да се похвали да је прави ловац. Редовно пуца у стрељанама, а до сада му је највећи улов, после Навара и Спанулиса, наравно - један срндаћ.

- Жеља ми је да уловим дивљу свињу - каже кроз смех Лазић. - Долазим често у стрељану. Ту се релаксирам, ослобађам се стреса. Опустим се и просто уживам у томе.

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар