Ко ту кога...?! УЕФА не зна ништа о Балканској лиги!

Председник УЕФА Александар Чеферин демантовао је наводе медија да ће Европска фудбалска унија учествовати у формирању регионалне лиге на простору бивше СФРЈ.

Фудбал 17.12.2016 | 18:30
Ко ту кога...?! УЕФА не зна ништа о Балканској лиги!
Протеклих дана се доста писало о огранизовању "Балканске лиге" која би имала финансијску подршку УЕФА и проходност у континентална такмичења.

"Нема истине у вези тврдње да ће тзв. Балканска лига ускоро бити формирана. Није донесена никаква одлука било којег релевантног тела УЕФА у вези са стварање такве лиге", рекао је Чеферин регионалним медијима.

Он је нагласио да су домаћа такмичења темељ европског фудбала, што је кључна ствар у стварању било каквог регионалног такмичења.

"Иако су транснационална такмичења поменута у неким случајевима, не постоје конкретни предлози на столу. Свака таква идеја или предлог ће се расправљати у УЕФА само ако је поднесен од стране националних савеза”, поручио је Чеферин приликом промоције ЕУРО 2020. у Билбау.

Цела прича о регионалној лиги траје већ годинама, после врло успешно огранизованог такмичења у кошарци те у још неколико спортова, али се осим спекулација није много одмакло.

Пре неколико дана је најављено да ће бити организовано регионално такмичење за младе категорије и женске клубове, али је македонски званичник Васко Дојчиновски истакао да ће 2018. почети и такмичење мушких екипа уз буџет око 16 милиона евра од УЕФА.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар