Отишло најшареније одело НБА лиге...

Легендарни Крејг Сегер, који је извештавао са НБА терена и био познат по својим шареним оделима и веселом карактеру, умро је у 66. години од рака.

Кошарка 17.12.2016 | 22:45
Отишло најшареније одело НБА лиге...
Дугогодишњи репортер Тарнер спортса изгубио је битку са тешком болешћу, објавила је његова медијска кућа.

"Крејг Сегер је више од три деценије био вољени члан породице Тарнер и био је права инспирација свима нама. Никад више неће бити другог Крејга Сегера. Његов невероватни таленат, неуморна радна етика и преданост занату су га провели кроз цео свет", рекао је председник Тарнера, Дејвид Леви у саопштењу.

Тарнер је одговоран за спортске преносе на ТНТ-у, ТБС-у и другима. Сегер је био познат по својим шареним оделима, у којима је више од 40 година водио интервјуе поред терена. Њему је 2014. дијагностификована акутна мијелоцитна леукемија, а у новембру ове године је поново примљен у болницу.

Све утакмице игране у ноћи између четвртка и петка почеле су минутом ћутања због његове смрти. Комесар НБА лиге Адам Силвер рекао је да дубоко жали због Сејгерове смрти.

"Цела НБА породица и ја смо дубоко ожалошћени одласком Крејга Сегера. Он је био витални део НБА, исто као играчи и тренери. Аутентични оригинал и есенцијални глас Тарнеровог праћења НБА лиге током 26 година. Крејг је забележио неке од најупечатљивијих тренутака у историји лиге и био је свеприсутан са својим шљискавим оделима и пођеднако шареним карактером", навео је Силвер.

Сегер је после дијагнозе пропустио плеј-оф 2014. и 2015, као и део регуларне сезоне 2014/15, али и НЦАА турнир 2015. Током плеј-офа 2014. интервјуе поред терена водио је његов син, Крејг млађи. Један од тих разговора био је са тренером Сан Антонија Грегом Поповићем, чији су бројни разговори са Сегером постали део фолклора НБА.

"Сјајно си урадио посао, али бих више волео да твој тата стоји овде. Крејг, недостајеш нам. Ти си важан део свега овога већ јако дуго и радиш одлично. Желимо да вратиш своју задњицу на терен, а ја обећавам да ћу бити добар", рекао је Поповић тада.

Поповић пре данашње утакмице у Финиксу није одговарао на питања новинара, већ је говорио о Сегеру озбиљним гласом.

"Када је дан овакав, кошарка мора да седне и мисли на некога ко је био врло јединствен, врло посебан. Без обзира да ли сте заиста познавали Крејга или не, морате да осетите да је био врло посебна особа на много различитих начина. Сада само саосећам са његовом породицом", рекао је Поповић.

Сегерова смрт изазвала је бројне реакције из сваког краја НБА лиге.

"Он је био препознатљив део НБА, исто колико и било који играч или тренер. Лига неће бити иста без њега", сажео је осећања многих Лери Бирд.

Ервин "Меџик" Џонсон изнео је сличне емоције: "НБА породица изгубила је легенду, који је променио начин на који новинари поред терена обављају посао. Почивај у миру, Крејг".

Кошаркаши неких тимова изашли су на загревање пред данашње утакмице носећи шарене мајице у Сејгерову част.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар