Стефан Јовић распаљује Делије: Ово је права Звезда!

“Није битан резултат, него наша игра у одбрани. Истина и они су нам олакшали посао”, поручио сјајни плејмејкер.

Кошарка 16.12.2016 | 19:15
Стефан Јовић распаљује Делије: Ово је права Звезда!
Игра каква се само може замислити. Атмосфера - баш она која је специфична за Пионир. Противник - један од најславнијих могућих. Резултат - између јаве и сна.

Тако се укратко може описати победа Црвене звезде над Макабијем из Тел Авива од 83:58. У једном моменту Звезда је водила чак 29 разлике. Убедљиво је то било толико да ни Стефан Јовић не памти убедљивије издање свог тима.

“Мислим да убедљивију победу нисмо имали у Евролиги, бар не да ја знам. А, трећу година сам овде. Искрено, нисмо изненађени овим резултатом, али с обзиром на то какву смо одбрану играли вечерас и какву смо подршку имали са трибина, потпуно је заслужено. Не гледам резултат, гледам нашу комплетну игру у одбрани” , били су први утисци Јовића после утакмице који је на овом дуелу дао 10 поена и поделио чак девет асистенција чиме је још једном показао да му је то специјалност.

Плејмејкер Црвене звезде истиче да је екипи самопоуздање порасло после тријумфа у дербију АБА лиге у Морачи против Будућности, те да су се на том мечу играчи Дејана Радоњића вратили на прави колосек.

“Утакмица против Будућности нам је много помогла, пребродили смо тешко гостовање исто са убедљивом разликом и самопоуздање свих играча је порасло после те утакмице. Изгубили смо до сад две утакмице у Пиониру, било је оно мучење против Жалгириса које никоме није пријало, па смо ушли са императивом да се одужимо свима, без обзира што је Макаби био преко пута нас. Јер, у Пиониру са оваквом публиком - било ко ко дође као фаворит на папиру мора добро да се помучи да би нас добио. Импресивна победа! Хвала публици која је била уз нас 40 минута. То је то. Идемо даље”, рекао је Јовић.

Стефан је имао неколико добрих дефанзивних реакција, а посебан акценат ставио је на чињеницу да се Макаби превише ослања на индивидуална решења у нападу.

“Макаби ове године игра спрецифично јер им је игра заснована на индивидуалним акцијама, што у суштини даје доста простора одбрани да се коригује, јер се лопта не пребацује са стране на страну. Без обзира на то што су то феноменални играчи, доста су нам тога олакшали. На нашу одбрану, то није адекватна игра. Јако нам прија, нек одиграју тако и тамо-одлично!“

По завршетку утакмице играчи су остали мало дуже на паркету да би прославили победу, коју су посветили кондиционом тренеру Драгану Гачевићу.

“Наш кондициони тренер постао је отац, повукло ме је то… Први сам се поздравио са њим када сам, осетио сам ту емоцију. Пре осам месеци сам и ја сам постао отац, знам како је. Делим  радост са њим, идемо да прославимо“, узбуђено јеконстатовао Јовић.

Нишлија је истакао да ће све екипе у Евролиги имати проблеме против Звезде уколико црвено-бели наставе са оваквим играма.

“Разлика је доста велика с озбиром на то да смо играли против Макабија и кад погледаш какву екипу имају. Ми им нисмо омогућили да раде шта су хтели и да спроводе своје акције у дело. Ми смо једини кривци за то. У првој четвртини смо имали неколико украдених лопти, одиграли смо одличну одбрану, свако је радио оно што најбоље зна, а ту смо најопсанији. Тако да смо јасно ставили до знања Макабију да је морао да игра ненормално да би нас добио. Ово је наша игра! И ако тако будемо играли - сви ће имати проблема против нас”, јасан је мозак операције црвено-белих.

Следи МЗТ, Олимпијакос, па Реал…

“Ништа ново, сви знају какав је децембар. Циљ је да наставимо низ победа у АБА лиги. Гостовања су нам јако битна. Имамо и Олимпијакос тамо, трудићемо се да добијемо све што је пред нама”, закључио је Јовић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар