Интервју - Урош Ђурђевић: У Партизану због Николића, супер ми је!

Завршена је јесења сезона у фудбалској Суперлиги Србије, а један од најбољих играча био је млади репрезентативац Србије и нападач Партизана Урош Ђурђевић.

Фудбал 17.12.2016 | 13:00
Интервју - Урош Ђурђевић: У Партизану због Николића, супер ми је!
Он је на 20 утакмица у свим клупским и репрезентативним утакмицама дао 17 голова, на мечу са Чукаричким претходног викенда постигао је најбржи погодак у историји такмичења и доказао да је долазак у редове "црно-белих" био прави потез.

Екипа Марка Николића после 21 кола заузима друго место на табели са шест бодова мање у односу на водећу Црвену звезду.

Ђурђевић је у разговору за Б92 изнео своје импресије о јесењој сезони, али и пласману младе репрезентације Србије на Европско првенство у Пољској 2017.

“Откако сам стигао у Партизан имамо два ремија, а остало су све победе, побеђивали смо и у Купу, за сада је ово сигурно добра сезона и за мене и за клуб. Јесте да нисмо на првој позицији на табели, али има још доста да се игра, деле се и бодови у плеј офу, а то нам иде у прилог.”

Овог лета вратио се у домаћи фудбал и за сада је у одличној форми.

“Постигао сам 17 голова на 20 утакмица за Партизан и репрезентацију. Најбитније ми је то што сам у овом клубу добио континуитет, а голови су дошли као награда за сав уложен труд. Долазак у Партизан је био прави потез.”

Најзаслужнији за све боље партије Партизана осим Ђурђевића је и Бразилац Леонардо, а двојица фудбалера су заједно постигла више од 20 голова за "црно-беле".

“Леонардо је добар играч, добар техничар, добро сарађујем са свим играчима. Нас двојица смо решили доста утакмица, укупно постигли више од 20 голова, надам се да ће и Божинов прекинути голгетерски пост, као и да ће се и други играчи уписивати у листу стрелаца, попут Јанковића, Михајловића… Цела екипа игра одлично и стварно смо подигли форму на добар ниво. Сигурно нам недостаје већа подршка са трибина, на Бановом брду је била одлична атмосфера, надам се да ће боље бити на пролеће.”

Са тренером Марком Николићем већ је сарађивао у Раду, а млади фудбалер је открио је да управо он разлог његовог доласка у Партизан, иако је и Црвена звезда, за чије је млађе категорије наступао, била заинтересована да Ђурђевића претходног лета доведе у своје редове.

“Тренер Марко Николић је највећи разлог мог доласка у Партизан. Желео сам поново да сарађујем са њим. Имам одлична искуства још док смо заједно били у Раду. Он ме је убацио у први тим са 17 година и мислим да сам урадио праву ствар овим доласком у Партизан.”

Ђурђевић по одласку из Рада у иностранство 2014. године није имао много среће. У Витесеу није добио праву прилику, а у Палерму се, после одличног дебија у ком је постигао погодак, повредио, па је био ван терена два и по месеца.

“Било је тешко. У Холандији нисам добио прилику какву сам заслужио. Играо сам за други тим, био други стрелац екипе, док сам у првом тиму имао слабу минутажу. После тога у Палерму сам добро почео, постигао гол на дебију и већ на другој утакмици се повредио. Био сам ван терена два и по месеца, тако да је и то сигурно била препрека да боље прођем у Италији. Али све је то велико искуство за мене.”

Ако настави са добрим партијама у свим такмичењима, Ђурђевић би ускоро поново могао да пронађе ангажман у неком иностраном клубу, али како каже, за сада му се не жури.

“Сигурно ће бити нових иностраних понуда, међутим сада сам фокусиран само на Партизан, видећемо шта ће се дешавати по завршетку полусезоне. Доста се пита и клуб, али тренутно ми је овде супер.”

Млада репрезентација Србије ове јесени је преко баража изборила пласман на Европско првенство у Пољској, где ће наредног јуна играти у Групи Б са селекцијама Португала, Македоније и Шпаније.

“Пласманом на Европско првенство остварили смо први циљ, мислим да на самом такмичењу можемо доста да урадимо, добили смо јаку групу, али то смо и очекивали, јер ће учествују најбоље европске репрезентације. Сигурно ће бити тешка сва три меча са Шпанијом, Португалом и Македонијом, али верујем у своје саиграче и мислим да можемо да направимо добар резултат.”

Ђурђевић је предводник У21 репрезентације, па би, иако се нада скором позиву селектора Славољуба Муслина, ипак прво волео да заврши оно што је започео са “Орлићима”.

“Ја се надам да ћу ускоро добити позив селектора Славољуба Муслина, али бих више волео да прво завршим започет посао са младом репрезентацијом, а да потом размишљам о сениорском тиму.”

Сениорска репрезентација је одлично почела квалификације за Светско првенство у Русији, налази се на другом месту групе са два бода мање од водеће Републике Ирске. Ђурђевић верује да “Орлови” имају шансе да оду на Мундијал.

“Осим малог кикса против Ирске када смо изгубили та два бода, играмо доста добро. Муслин је одличан тренер, радио је у добрим клубовима, има искуства. Играмо у таквој групи да имамо шансе да се пласирамо на Светско првенство”, закључио је Ђурђевић за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар