Ивона Ћавар и Мирсад Терзић најбољи спортисти БиХ у 2016. години!

На 16. избору најбољег спортисте Босне и Херцеговине, у организацији "Независних новина" и БХРТ, тријумфовали рукометаш Мирсад Терзић у мушкој и каратисткиња Ивона Ћавар у женској конкуренцији.

Остали спортови 16.12.2016 | 09:45
Ивона Ћавар и Мирсад Терзић најбољи спортисти БиХ у 2016. години!
Најбољи спортисти Босне и Херцеговине за 2016. годину су рукометаш Мирсад Терзић у мушкој и каратисткиња Ивона Ћавар у женској конкуренцији, одлучено је на 16. избору у организацији "Независних новина" и БХРТ.

Терзић је рекордер по броју наступа за рукометну репрезентацију БиХ, са којом је наступио на Свјетском првенству у Катару. Са мађарским Веспремом освојио је СЕХА лигу, дуплу круну у Мађарској, док је у финалу Лиге шампиона поражен од Килца.

"У овом посебном дану за мене, моју породицу и за све људе који су ми подршка ових година, осјећања су ми подијељена. Поносан сам и срећан због признања, али тужан што не могу бити с вама и примити лично награду. Ово је сигурно један од најбитнијих момената у мојој каријери. Ово је круна моје каријере и награда за дугогодишњи ангажман, како на клупском, тако и на репрезентативном плану. Успјех је достижан, али уз много труда. Захваљујем се свима", поручио је Терзић путем видео линка, док је награду преузела његова супруга.

Ивона Ћавар је чланица Свеучилшног карате клуба Неретва. На Свјетском првенству ове године у аустријском Линцу освојила је бронзу, постала је европска универзитетска првакиња у Загребу, док је на Свјетском купу младих у Умагу била сребрна, а у Загребу златна.

"Велико је задовољство што сам проглашена за најбољу спортисткињу БиХ. Част је бити међу овако великим именима. Иза мене је успјешна година, а вјерујем да ће бит ии наредне. Очекујем да се пласирам на ОИ у Токију 2020. године. Захваљујем се родитељима, клубу и тренеру, без којих овај успјех не би био могућ", поручила је Ћавар.

Најбоља екипа је тениска Дејвис куп репрезентација БиХ, док је за најбољег тренера изабрана Самира Хурем, шеф стручног штаба СФК 2000 из Сарајева, шампиона Премијер лиге БиХ за жене.

Најперспективнији спортиста је џудиста Тони Милетић, а спортисткиња кошаркашица Мелиса Брчаниновић. Награда за фер-плеј припала је каратисткињи Тањи Умићевић.

Тренеру Ватерполо клуба Бањалука и селектору ватерполо репрезентације БиХ Слободану Граховцу припала је награда за развој спорта.

Награда за животно дјелу припала је Мирсаду Ђонлагићу и Ненаду Маловићу.

У спорту за инвалиде, по традицији, награда је отишла репрезентацији БиХ у сједећој одбојци, која је на Параолимпијским играма у Бразила стигла до сребрне медаље. Члан ове репрезентације Џевад Хамзић добио је награду за најбољег спортисту у спорту за инвалиде.

ЏУМХУРУ НАГРАДА ЧИТАЛАЦА

Најбољи бх. тенисер Дамир Џумхур освојио је награду читалаца. Више од 30.000 посјетилаца портала "Независних новина" гласало је у анкети за најбољег спортисту, а први рекет БиХ добио је највише гласова, тачније 10.792 или 35 одсто. Друго мјесто припало је бањалучком пливачу Михајлу Чепркалу, а треће Мирсаду Терзићу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар