ЕЛ - Радоњић: Надиграли смо екипу која је требало да нас добије!

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је изузетно задовољан игром његове екипе и начином на који је остварена победа против Макабија.

Кошарка 16.12.2016 | 09:15
ЕЛ - Радоњић: Надиграли смо екипу која је требало да нас добије!
"Честитке играчима на једној одличној партији. Захвалио бих се навијачима који су били дивни. Заједно смо успели да дођемо до прве победе у Пиониру у овој сезони Евролиге. Јако сам задовољан овом победом. Сигурно је ово добар импулс за нас, не зато што смо победили велики Макаби, већ због начина на који смо то одрадили", рекао је Радоњић.

Српски и регионални шампион је у београдској дворани "Александар Николић" убедљиво победио скупоцени тим из Тел Авива 83:58 у 12. колу Евролиге, остваривши пети тријумф у елитном такмичењу.

Црвено-бели сада имају скор од пет победа и седам пораза и тренутно су на десетом месту на табели, с истим учинком као Макаби.

"Макаби је направио много тога да се врати на стазе славе, били су прваци Европе, и у прелазном року нису штедели новца на појачања. Направили су тим који је респектабилан за највећи ниво... Ми смо се спремали да пронађемо решења за одређене елементе у игри које могу да спроведу. Успели смо да долазимо до добрих момената, лаганих контри из добре одбране, стицали смо и градили предност. На крају смо дошли до потпуне контроле меча", рекао је он.

"Све је функционисало како се само пожелети може. Успели смо да у потпуности да надиграмо екипу која је по свим параметрима требало да нас добије", додао је Радоњић.

Радоњић је поновио да је екипа у претходном периоду имала мало квалитетних тренинга, али да је из тога ипак успела да извуче максимум.

"Урадили смо доста тога доброг и поред свих проблема. Ова разлика можда некоме непто говори, али мени је више начин за анализу и утисак овога меча. Нисам идеалан саговорник у овом тренутку да изнесем све што бих имао да кажем, али то ни није у мом стилу", рекао је Радоњић.

Упитан да колико је победа битна с аспекта пласмана у Топ 8, Радоњић је рекао да је свака победа битна и велика у овом формату Евролиге.

"Мој став је да ту нема приче у овом тренутку. Свака победа за нас је огромна у овом формату. На крају ћемо видети до чега ћемо да дођемо, знам зашто то говорим. Ово је изузетан резултат. Импулс за нас сјајан, управо из разлога што се те утакмице против оваквих ривала доносе искорак за оно што нама треба. Ова победа ће се памтити вероватно", рекао је тренер Звезде.

Колико су добро одиграли у одбрани најбоље осликава податак да тим из Тел Авива није извео нити једно слободно бацање и да је Звезда направила само 12 фаулова!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар