Џошуа: За Кличка сам ''мали батица'' док...!

Шампион света тешке категорије у верзији ИБФ, Британац Ентони Џошуа рекао је да се није увредио што га је наредни ривал Владимир Кличко назвао "малим батом".

Остали спортови 16.12.2016 | 15:45
Џошуа: За Кличка сам ''мали батица'' док...!
Џошуа има 27 година и дуго се познаје са 40-годишњим Кличком, дугогодишњим апсолутним шампионом тешке категорије, коме је раније био и спаринг партнер. Прва обраћања медија двојице бивших олимпијских шампиона била су врло пријатељска и мирна, што је неуобичајено за бокс. Украјинац је свог младјег ривала називао "пријатељем" и "малим батом".

Британски новинари су питали Џошуу да ли се вредја и да ли му смета што се Кличко према њему опходи као према детету, али је шампион одбацио те наводе.

"Звао ме је тако још од времена када наша борба није била ни на видику. Зато се нисам узбудјивао. Овде поштовање долази у игру. У реду је. Неко ме би могло да смета, али не мени. Имам још много тога да докажем, и тај ментални приступ ми највише одговоара. Када бих говорио као да сам ја господар, онда би значило да верујем у све што се пише о мени", рекао је Џошуа новинарима на првој конференцији за медије.

Џошуа има 18 професионалних борби и све је победио нокаутом, а одбоксовао је укупно 44 рунде. Кличко је далеко искусниј, пошто у двадесетогодишњој каријери има 68 професионалних борби, 64 победе и 53 нокаута, а одбоксовао је укупно 358 рунди.

"Може да ме зове 'малим батом', али ако га испрашим у првој рунди, онда је то небитно, зар не? Морам бити искрен према себи. Не смем да се понашам на одредјени начин. Ако Влад победи, може да каже да је и даље 'велики бата', али ако изгуби, схватиће да је штафета променила руке и да је ово нова ера. Онда је то почетак заоставштине новог и растућег шампиона", рекао је Џошуа.

Кличко је био шампион 11 година, а прошле године је изгубио шампионске појасеве у верзијама WБА, WБО, ИБФ, ИБО и престижни појас часописа Ринг када је изгубио од Тајсона Фјурија. Реванш са Британцем је два пута одлаган, а на крају је и отказан, тако да су појасеви остали упражњени.

Фјури је месец дана после победе над Кличком остао без ИБФ појаса, који је освојио Џошуа.

Борба Кличка и Џошуе одржаће се 29. априла на Вемблију и водиће се за ИБФ појас. Према незваничним најавама, у игри би могли да буду и WБА појас, као и Рингов појас, који традиционално носе "прави" шампиони.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар