ПРЕМИЈЕР ЛИГА У ПАКЛУ ПЕДОФИЛИЈЕ!!!

У Енглеској сексуално злостављано чак 1.700 младих фудбалера! Британска Национална служба за превенцију окрутности према деци (НСПЦЦ) саопштила је да је за само три седмице од отварања СОС линије примила више од 1.700 позива путем којих је пријављено сексуално узнемиравање у тамошњем фудбалу.

Фудбал 19.12.2016 | 00:00
ПРЕМИЈЕР ЛИГА У ПАКЛУ ПЕДОФИЛИЈЕ!!!
Овај запањујући број позива указује на изузетно висок степен сексуалног злостављања у британском спорту, а сама линија је отворена када је бивши фудбалер Кру Александре Енди Вудворд обелоданио да је био баш на такав начин претрпео ужасе у раној фази каријере.

Британска полиција саопштила је да њених 20 истражних тимова проверавају оптужбе за сексуално злостављање деце у фудбалу, те да је за сада идентификовано 83 могућа кривца, но њихова имена, клубови и позиције за сада нису познати широј јавности.

Оно што јесте познато је да се у саопштењу лондонске Метрополитен полиције наводи да су "тренутно под истрагом људи који се доводе у везу са 30 клубова у Лондону, а од тих клубова - четири су актуелни чланови Премијер лиге". У Лондону, иначе, тренутно наступа пет Премијерлигаша, у питању суАрсенал, Челси, Тотенхем, Кристал Палас и Вест Хем, што значи да само један од њих, за сада, није обухваћен овом истрагом.

НСПЦЦ је поред податка о чак 1.700 позива упућених ка СОС линији, саопштила и да је 20 бивших фудбалера у последње три седмице наступило у медијима и рекло да су, било као малишани, или као професионалци, доживели сексуална узнемиравања у својим некадашњим клубовима.

Уз то, Британска Национална служба за превенцију окрутности према деци наводи да се тренутно "истражују случајеви у 98 клубова" и да је 98% идентификованих жртава - мушког пола.

"Јасно је да су стотине људи, који су доживели у фудбалу злостављања још као деца, предуго ћутали. Мислили су дуго да немају коме да кажу шта су доживели. Али, охрабрујуће је да их се сада толико јавља, јер осећају да је управо ово тренутак у коме постоји неко ко ће их чути и ко ће их подржати", рекао је извршни директор НСПЦЦ-а Питер Вонлес за ББЦ, истичући на крају да "оних 1.700 позива не мора да значи да је било тачно 1.700 жртава, јер се неки можда нису још ни јавили, а неки су можда позвали СОС линију више од једног пута".

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

бнх

19.12.2016 08:42

СТРАШНО и УЗНЕМИРАВАЈУЋЕ

ОДГОВОРИТЕ