Никола Пилић о Ђоковићевом тренеру: Ноле и Вајда за титуле и број 1!

Новак је под командом Словака освојио 41 трофеј, од тога шест гренд слем титула, али 2017. ће бити сезона њиховог новог почетка и највећих изазова до сада. Јесу ли спремни да опет поруше све границе?

Тенис 16.12.2016 | 22:20
Никола Пилић о Ђоковићевом тренеру: Ноле и Вајда за титуле и број 1!
Ни Пит Сампрас, ни Дарен Кејхил, ни било које друго велико тениско име, већ онај коме смо се сви потајно надали - стари добри Маријан Вајда! Новак је пресекао и одлучио да у нову сезону и нове изазове крене са човеком чији однос превазилази односе тренер - играч, који је себе уградио у сваки трофеј у последњих 10 година и који га познаје у душу, како на терену, тако и ван њега.

Новак је, очигледно, одлучио да одигра на сигурну карту. Без експеримената и велике помпе. Нови почетак, са провереним људима око себе, ипак је најбољи рецепт за повратак на трон, не крије то ни Никола Пилић, стручњак који је недавно путем “Блица” и саветовао Новаку да овако одлучи.

- Ово је нормалан след догађаја и феноменална ствар. Вајда је као члан породице, Новак је с њим постао број 1, заједно су 10 година, палили су и жарили светом, зашто би сада измишљао топлу воду? Немам дилему да су они с добитнички тим који не треба мењати, а лично сам пресрећан што се све тако завршило - каже Пилић за “Блиц”.

Вајда је преузео Новака у јуну 2006. када је Ђоковић био 40. на АТП листи. Пет пуних година је трајао њихов пут до броја 1, на коме су освојили три, а потом до 2014. и доласка Бекера још три трофеја. Ипак, Вајда се од тада посветио каријери своје ћерке Наталије Вајдове, а уз Новака је био само на великим турнирима.

- Сада ће опет бити уз њега. Мислим да ће његов први задатак бити да му врати фокус, да се опет 100 одсто посвети тенису. Новак се заситио јурења рекорда и трофеја, испао је из шесте брзине и сада му треба да се откачи. Треба му рестарт. Ето, сада је направио паузу, време је да запне. Ту и Миљан Амановић, кондициони тренер (прим. аут), мора да одигра улогу.

Само са Вајдом или са још неким уместо Бекера, питамо човека на чијој је академмији Новак стасао.

- Надам се да је то то. Не треба им више нико, треба им рад, рад и само рад. Бекер је био џек-пот, освојили су пуно турнира, али делује ми да је опет дошло Вајдино време - закључио је Пилић.

“Људи, Новак неће на врх пре лета”

Сви причају о Новаку као броју 1, али то се неће скоро десити, сматра Пилић.

- Новак ће бити у великом проблему првих шест месеци сезоне. Он брани огроман број бодова, освојио је Мелбурн, Индијан Велс, Мајами, Мадрид, Ролан Гарос... Људи, наоружајте се стрпљењем, повратак на трон ће ипак бити процес - истиче Пилић.

Ко колико бодова брани?

Турнир Ђоковић Мареј

Доха 250 -

Аустралијан опен 2.000 1.200

Дубаи 90 -

Индијан Велс 1.000 45

Мајами 1.000 45

М. Карло 10 360

Мадрид 1.000 600

Рим 600 1.000

Ролан Гарос 2.000 1.200

УКУПНО 7.950 4.550

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар