Жак Вилнев упозорава: Дјеци није мјесто у Формули 1!

Шампион из далеке 1997. године тврди како адолесценте не би требало тек тако регрутовати у Формулу 1.

Остали спортови 17.12.2016 | 19:45
Жак Вилнев упозорава: Дјеци није мјесто у Формули 1!
Млади за обичан градски аутомобил, а довољно стари за Формулу 1! Има ли ту неке здраве логике? Такво питање поставио је себи и Ф1 јавности Жак Вилнев, шампион најбржег циркуса из далеке 1997. године. Он сматра да “дечурлији” није место у Формули 1! По њемуи адолесценти поприлично лоше утичу на општи рејтинг најбржег спорта.

“Без обзира колико су талентовани, то је Формула 1, то је сам врх. Њима ипак нешто у старту фали. Могу да имају огроман таленат, да буду невероватно брзи, али они ипак дају погрешну слику о себи. Морало би да буде тешко доћи до Формуле 1, а овако изгледа како је све јако, јако лако”, рекао је Вилнев најавивши своје дилеме везане за долазак Ленса Строла у набржи цирцус преко перона Формуле 3.

“Ленс је брз, али не знамо какав је негов психолошки профил. Болиди Формуле 1 су посебне звери. Он први пут у каријери не може да буде у најбољем болиду, у најјачем тиму у ком је све подређено томе да он победи. Е због тога ће му бити тешко. Не знамо како ће реаговати на то. Образован је, само мора да одрасте и постане сјајан или да се сруши”, прича Вилнев који сматра да су Верстапенов улазак у Формулу 1 пре пунолетства и све друге сличне спортске приче поприлично несигурне и штетне.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар