АП: То је БГ бејби!

Град у ком се столови кафића простиру и на тротоаре на калдрми, где музичари свирају на улицама испред реновираних арт нуво фасада, описује Београд агенција АП.

Србија 15.12.2016 | 10:15
АП: То је БГ бејби!
Град у ком ритам техно музике младе држи будним до јутарњих часова, а није реч ни о Барселони ни о Берлину...

"То није Барселона, није чак ни Берлин. То је Београд, бејби", наводи АП, ређајући атракције од Калемегдана, Војног музеја и Музеја Николе Тесле, до Савамале...

Београд је и даље веома јефтин за туристе, али његова шик будућност се брзо приближава. На неки начин, сличан је Будимпешти и њеним оронулим кафићима пре 10 година, али и Прагу 90-тих година - прљав, пун живота и непознат Американцима, али са дашком стила које ниједно од ових градова није имало, док их нису преплавили туристи, пише ова америчка агенција.

АП наводи и да је сада право време за посету Београду, јер је компанија "Ер Србија" прошлог лета успоставила летове из Њујорка.

Просечна температура у Београду је око два степена, а дочек Нове године је узбудљиво и право време за посету, због журки на улицама и концерата на отвореном на које долазе и туристи, углавном из Хрватске, Словеније и Бугарске.

Мада никад неће бити најлепши град Европе, делом због тога што је уништен и поново грађен више пута у претходних 2.000 година, Београд поред ружних зграда из совјетске има и елегантну архитектуру из 19 века, посебно у зони око Кнез Михајлове, пише америчка агеницја.

Београд међутим недостатак европског шарма надокнађује забавом која је приступачна свима, наводи АП.

"Стан који сам изнајмио преко Аирбнб-а кошта 27 долара по ноћи, а налази се у Скадарлији, боемској четврти у центру града са галеријама, задимљеним кафанама које служе ракију, воћни бренди који има неколико укуса, а толико је јака да би могла да се зове разређивач", наводи аутор текст.

Он пише и да обавезно треба посетити Калемегданску тврђаву, где је у Војном музеју забележена историја града и где се види ушће река Саве у Дунав, а међу стварима које треба видети је и Музеј Николе Тесле.

Београд је, захваљујући младима и приступачним ценама, постао један од водећих дестинација за журке, а познати су и сплавови на којима се може чути "фолк музика уз хаус ритам", пише АП.

АП пише и о пројекту "Београд на води" где ће бити изграђени небодери са канцеларијама, луксузним становима и баровима.

"Можда буде потребно 30 година да се испуни овај план, али су Ст. Регис анд W планирани за 2019. годину. Град можда неће још дуго бити тако јефтин", закључује аутор текста.

Извор: Тањуг
Фото: Тхинкстоцк

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

клилклик

15.12.2016 16:19

Веома је забрињавајуће то што на овако афирмативне текстове нема коментара :) Да је неки страни медиј написао да је Београд ружан и да га не вриједи посјетити... било би 100 коментара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.12.2016 18:14

Или да је поменут Додик