Најбогатији кинески син не жели империју

Најбогатији човек у Кини трага за особом која ће преузети вођство у његовој корпорацији, након што га је одбио његов син јединац.

Свијет 15.12.2016 | 08:03
Најбогатији кинески син не жели империју
Ванг Ђианлин, оснивач и шеф “Далиан Wанда Гроуп” рекао је да је његов син 28-годишњи Ванг Сиконг рекао да не жели да буде главни човек у корпорацији, преноси "Даилy маил".

“Питао сам сина о плану наслеђивања, а он је рекао да не жели да живи попут мене”, рекао је Ђианлин на предузетничком самиту који је одржан овог викенда.

“Далиан Wанда Гроуп” је корпорација у оквиру које постоје ланци хотела, шопинг центри, тематски паркови и рекреативно спортски клубови.

“Можда млади људи имају своје сопствене приоритете и хтења. Можда би било боље да предам бизнис професионалним менаџерима, да видим како ће они управљати компанијом. Имамо неколико кандидата међу менаџерима. Онај кога би подучавао да буде лидер пословања не би требало да буде боље од онога који би се истакао кроз такмичење”, рекао је Ђианлин.

Ванг Сиконг је директор једне од компанија које су део очеве империје.


Фото: Профимедиа
Ванг Сиконг

Основао је “Прометхеус Цапитал” 2011. године.

Сиконг је постао познат по хвалисању својим лускузним животом, али и бахатим понашањем.

Ове године је купио свом псу аљаском маламуту по имену Коко неколико најновијих ајфона и епл паметне сатове, које је ставио око шапа пса.


Фото: Wеибо / Промо
Сиконгов пас Коко

Слике пса са паметним сатовима су објављене на друштвеним медијима као што су “Wеибо”и изазвале су критику јавности.

Ови уређаји коштају много више од износа просечне плате у већим кинеским градовима.

Иначе и његов пас има сопствени налог на “Wеибо-у”. Сиконг му редовно приређује журке и троши огромне своте новца на играчке за свог љубимца.

Извор:Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар