Избор спортисте године у БиХ: Ко је најбољи?

Спортска 2016. година у Босни и Херцеговини доживјеће свој врхунац свечаном манифестацијом Избора најбољег спортисте БиХ која ће бити одржана у четвртак у Сарајеву са почетком у 20.15 сати.

Остали спортови 15.12.2016 | 13:15
Избор спортисте године у БиХ: Ко је најбољи?
"Независне новине" и Радио-телевизије БиХ по 16. пут организују избор овакве врсте у нашој земљи. Покровитељ је Предсједништво БиХ, а партнери су и ове године Олимпијски комитет БиХ и Министарство цивилних послова БиХ. Овогодишњим жиријем је предсједавао некадашњи ас сарајевске Босне и прослављени кошаркаш Жарко Варајић.

"И ове године 'Независне новине' организују манифестацију која има за циљ да промовише све добро, све позитивне вриједности спортиста који БиХ на најбољи могући начин представљају у свијету. И овај пут хвала БХРТ-у на несебичној помоћи. Ово је уједно и заједничка иницијатива која је потекла од Жељка Копање и Антона Касиповића који су дошли на идеју да организују један овакав пројекат. У то вријеме мало је ко вјеровао да ће се моћи доносити заједничке одлуке. Данас када у жирију имамо преко 20 истакнутих људи можемо поносно рећи да су све одлуке једногласне. Хвала Предсједништву БиХ и Олимпијском комитету БиХ на несебичној подршци и помоћи”, рекла је у сриједу Диана Радић, извршни директор "Независних".

Стручни жири којим је ове године предсједавао Варајић коначну ријеч о добитницима донијеће неколико сати уочи манифестације у четвртак и биће то четврти и посљедњи састанак овог тијела након сједница у Сарајеву, Мостару и Бањалуци.

„Остало је још да сазнамо ко су најбољи. Крај је године и своде се рачуни, бирају се најбоље личности и спортисти. Драго ми је да се ова манифестација организује по 16. пут што је још један доказ да се може пронаћи заједнички језик, јер на пуно ствари у БиХ се ломе копља гдје не би требала. Овогодишњи избор донијеће посебну димензију јер са нама неће бити велики човјек и визионар Жељко Копања. Њему дугујемо захвалност што је овај избор постао најрепрезентативнији у БиХ”, казао је директор БХТ1 Марио Вранкић.

Уредница спортског програма БХТ1 и чланица жирија Медина Шехић додала је да ће награде бити додијељене у 12 категорија. Осим најбољег спортисте и спортисткиње биће уручене награде за најбољу екипу, најбољег тренера, најперспективнију спортисткињу, најперспективнијег спортисту, награда за животно дјело, награда за фер-плеј, награда за развој спорта, награда за најбољег спортиста у спорту за особе са инвалидитетом и награда за најбољу екипу у спорту за особе са инвалидитетом.

О добитнику Награде читалаца су одлучивали читаоци "Независних" гласањем на СМС порукама, а изабрали су тенисера Дамира Џумхура.

До сада је кроз овај пројекат награђено више 300 спортиста, тренера, екипа и спортских радника. Титуле спортског "краља" и "краљице" прошле године освојили су атлетичар Амел Тука и џудисткиња Александра Самарџић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар