Величковић: Нисам задовољан, али је скор 10-3 у АБА лиги одличан!

Капитен Партизана Новица Величковић није задовољан учинком у досадашњем делу сезоне у АБА лиги, а верује да ће екипа напредовати како сезона буде одмицала.

Кошарка 15.12.2016 | 14:45
Величковић: Нисам задовољан, али је скор 10-3 у АБА лиги одличан!
Црно-бели су после 13 одиграних кола други на табели регионалног такмичења са скором од десет победа и три пораза.

"Нисам у потпуности задовољан, јер мислим да смо испустили две утакмице. С друге стране, неке смо добили које смо били у егалу. Да смо још две добили, био би то сјајан старт. Можда нисам до краја реалан, јер је десет победа у 13 кола ипак одличан резултат", рекао је Величковић за сајт АБА лиге.

На питање која су његова очекивања од другог дела сезоне, Величковић је рекао: "Увек највећа". Партизан је у прошлом колу наставио победнички низ у АБА лиги, пошто је после великог преокрета славио против Игокее.

"Прво полувреме смо одиграли доста успорено, а онда смо се у другом полувремену тргли, додали гас, превели утакмицу и добили. Сви смо били свесни начина на који смо одиграли прво полувреме, да то није ни упола онако како би требало да играмо. Кад смо се мало тргли, преокренули смо меч", рекао је Величковић.

После дужег времена, Партизан против Игокее није одиграо меч са драматичном завршницом. На питање како објашњава толики број утакмица "на једну лопту", Величковић је имао једноставан одговор: "Неискуство".

"Није да нам недостаје жеља, него се просто некада стегну руке. Треба да растемо из кола у коло и да добијемо што више лаганих завршница. Необјашњиво је некада да губимо предност, али то је део сазревања. Имамо ми у тиму и искусних играча, али вероватно нису играли под оваквим притиском. Верујем да ћемо да растемо како сезона буде одмицала", рекао је капитен Партизана.

Величковић је навео да му много значи добар однос с навијачима црно-белих, као и то када присталице Партизана скандирају његово име.

"Ја играм онако како осећам, играм са емоцијом, то ме је увек водило и публика то воли. Када имам да кажем нешто саиграчима, ја то и урадим. Не волим да прећутим, да се фолирам, увек дам колико год могу и наравно да тада подршка значи", рекао је Величковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар