Погодите ко је то најмоћнији на свијету!

Ласкава титула, ако сте се питали, припала је...

Свијет 14.12.2016 | 22:54
Погодите ко је то најмоћнији на свијету!
Руском предсједнику Владимиру Путину.



Он остаје најмоћнији човјек на свијету испред новоизабраног америчког предсједника Доналда Трампа и њемачке канцеларке Ангеле Меркел, према данас објављеној ранг листи најмоћнијих људи на свијету за 2016. годину часописа Форбс.

Путин (64) први је на ранг листи америчког часописа, четврту годину за редом.

"Лидер Русије наставља да остварује своје циљеве почев од домовине, преко Сирије и америчких избора", оцијенио је Форбс.

Трамп, који крајем јануара званично преузима функцију од Барака Обаме, изгледа као да је "отпоран на скандале, има оба дома Конгреса и лично богатство од неколико милијарди долара", додао је часопис.



Ангела Меркел, на власти 11 година и кандидат на предстојећим парламентарним изборима у Њемачкој, пала је с другог на треће мјесто ранг листе.



Њемачка канцеларка је прва жена на том списку, у којој се налазе само три жене у првих 20 мијеста. Поред Меркелове, шеста на ранг листи је гувернерка америчке Централне банке Џенет Јелен, док је на 13. мјесту британска премијерка Тереза Меј.

Одмах иза Путина, Трампа и Меркелове, као четврти најмоћнији човјек на свијету налази се кинески предсједник Си Ђинпинг а пети је папа Фрањо.

На списку од 74 личности налазе се и Бил Гејтс (Мицрософт)), Лери Пејџ (Гоогле) и Марк Закерберг (Фацебоок).



Новоизабрани амерички државни секретар и предсједник нафтне и гасне компаније Ексон Мобил Рекс Тилерсон налази се на 24. мјесту, одмах иза предсједника Француске Франсоа Оланда.

Амерички магазин Форбс је веома познат по својим листама и рангирањима, укључујући листе најбогатијих Американаца (Форбс 400) и рангирање водећих свјетских компанија (Форбс глобал 2000). Друге добро познате листе Форбса су списак свјетских милијардера, као и ранг листа најмоћнијих људи на свијету.

(Агенције)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

yугословен

14.12.2016 19:05

СТА ЦЕ ИМ ТОЛИКЕ ПАРЕ КАД НЕМАЈУ СЕX НЕ ЈЕДУ ПЕЦЕЊЕ НЕ ПИЈУ РАКИЈУ А ПОСЛИЈЕ ТОГА СЕX

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

14.12.2016 19:45

Хостаплери

ОДГОВОРИТЕ