Хрватској смета све у вези са Србијом

Министар у Влади Србије Небојша Стефановић изјавио је да Хрватској смета то што Србија економски јачи и напредује и што то види и Европа и свијет.

Србија 14.12.2016 | 18:39
Хрватској смета све у вези са Србијом
Он је додао да тој земљи смета што ни премијер Србије Александар Вучић ни Република Србија, не дозвољавају гажење наших националних интереса, нити да будемо понижавани ни понижени.

Стефановић је рекао да, нажалост, говоримо о земљи у којој су спорне ћириличне табле и српске чоколадице, у којој представник националне мањине мора тако да се декларише на гласачком месту, да би добио листић за гласање, "дакле супротно свему ономе што Европа промовише као своје вредности".

Стефановић је, у изјави Тањугу, навео да има више ствари које Хрватима заиста суштински сметају и код премијера Вучића и у ономе што Србија својим дјеловањем покушава да учини у заштити својих националих интереса.

Како је навео, смета им то што је, када је почео царински рат у септембру прошле године када су Хрвати без икаквог повода затворили границу за наше камионе, робу и потпуно погазили све споразуме које су потписали у Европи, и након мирноће од неколико дана, Србија одговорила реципрочним мјерама, читава Европа признала да је Србија била у праву и остварила такву врсту дипломатске побједе.

"Смета им то што премијер Вучић каже да Србија висе никада неће дозволити Бљесак и Олују, да више никада неће дозволити убијање нашег народа, стараца, жена и дјеце, који су убијани само зато што су били Срби" подвукао је Стефановић.

Према његовим ијречима, смета им и то што се Србија јасно супротставила да Алојзије Степинац, "као неко ко је директно учествовао у промовисању усташког покрета, буде предложен да буде проглашен за свеца".

Смета им, додао је Стефановић, када Србија јасно и снажно стане у заштиту својих националних и економских интереса, када набавља нове авионе Миг 29, када набавља наоружање али не да би била агресор и било кога напала, већ управо да заштити своје небо и свој народ.

"Заборављају наше комшије из Хрватске да су они први започели набавком новог оружја, новима хеликоптерима, лансирним рампама за ракете са дометом од 300 километара", рекао је Стефановић.

Он је указао да смо само поставили јасно питање коме су намјењене те ракете.

"Зашто набављате ракете таквог домета, ако не намјеравате да покажете непријатељство према Србији", подсјетио је Стефановић и додао:

"Када Србија одговори на то - нама се то замјера и ставља на терет".

Према његовим ријечима, Хрватској смета и то што Србија економски јача и напредује, постиже све боље резултате и што то види и Европа и свијет.

"Смета им што је Србија у нашем региону постала уважена држава која се труди да буде заиста оаза стабилности, да буде земља која је партнер у јрешавању свих криза, која промовише добре односе и то да се мора радити и зарадити да би људи живели боље", навео је Стефановић.

“Све ово указује као да Хрватска има неки комплекс од Србије", навео је потпредсједник Владе.

Због тих конкретних примјера, гдје ни премијер ни Република Србија не дозвољавају гажење наших националних интереса, не дозвољавају да будемо понижавани ни понижени, Хрватска има проблем са Србијом, а не тобоже јер је Србија било шта лоше урадила, подвукао је Стефановић.

(Агенције)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Реалан

14.12.2016 18:01

Хрватска је мала земља која зависи од српског трзиста(мислим на све земље регије гдје Зиви знацајан број Срба)крајње је вријеме да се ми Срби као народ колективно освјестимо и бојкотујемо све Хрватско(хрватске производе,хрватске фирме,хрватски туризам) асполутно мислим да це тиме хрватска економија дозивити велике губитке и стагнацију .... тада це драге нам комсије да промјене плоцу према својим "сусједима" .

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

14.12.2016 18:15

ДРУГ НА ХРВАТСКОМ ПРИМОРЈУ БИО САМ У ТУЦЕПИМА БИО САМ СА ПОРОДИЦОМ ЈЕДИНИ ДОМАЦИ ОНО СВЕ СТРАНЦИ

Name

Ре

14.12.2016 18:36

Никад они неце промјенути плоцу јос су сретнији ако је мање Срба на њиховим плазама и аутопутевима. Гарант.

Name

yугословен

14.12.2016 18:13

И БОСНИ И ХЕЦЕГОВИНИ СМЕТА САД И СРБИЈА И ХРВАТСКА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нормално

14.12.2016 18:42

Па министре побогусим.Људи су у НАТО а ми нисмо.Наравно да им смета сто нисмо с њима.То додје од љубави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Постен

14.12.2016 18:48

Да не би лагао и Хрватска и Србија Наме нису пријатељи а ни Турска са њима. Уздајмо се усе и у Насе кљусе. Сви они гледају да је њима боље ил да нас закину!

ОДГОВОРИТЕ