У центру скандала због "кожњака"

Британска премијерка Тереза Меј у центру је јавне прозивке Ники Морган из Конзервативне партије и то због ни мање ни више него једних кожних панталона.

Свијет 14.12.2016 | 17:50
У центру скандала због "кожњака"
Све је почело када је прије неколико дана британска премијерка дала интервју за лист Сандеј тајмс. Интервју су пратиле фотографије из њеног дома. На једној од слика, Мејова сједи у дневној соби поред камина у браон кожним панталонама.

Британски медији су потом обвјавили да те панталоне коштају 995 фунти, а онда се огласила и премијерка.

"Ја немам кожне панталоне. Мислим да никада нисам дала толико новца ни на шта осим за своју вјенчаницу", изјавила је Морганова за Тајмс и додала "увијек када пожелим да потрошим велику своту новца, помислим, а како ћу да објасним то народу".

Британски министар спољних послова Борис Џонсонданас је јавно је исмијао премијерку Терезу Меј, рекавши десетинама страних амбасадора да је она толико космополитски настројена да носи кожне панталоне као што су њемачке ледерхозне, јавља данас Ројтерс.

"Ми смо толико велике космополите да пијемо више шампањца и италијанског пјенушавог вина и купујемо више њемачких аутомобила од свих других, а наша дивна премијерка носи ледерхозне", рекао је он, користећи њемачку ријеч за традиционалне алпске кожне бермуде.

Џонсон је истакао да Британија неће окренути леђа свијету након што изађе из Европске уније, описавши своју земљу као космополитског потрошаца увозне робе.

"Никад нам није доста увоза. Купујемо огромне количине робе, посебно од наших пријатеља у ЕУ, што ћемо и наставити да чинимо и када постигнемо чувени трговински споразум", навео је шеф британске дипломатије.

Он је, поново се нашаливши, рекао и да је Британија чак успјела да у САД "извезе" заговорника Брегзита Најџела Фаража, који је пријатељ са новоизабраним предсједником САД Доналдом Трампом.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Репо Послови

15.12.2016 07:55

Битанге паразитске, циме се они баве док вецина планете гладна и зедна, гола и боса, пуу мрзим ову гамад британску висе него иста

ОДГОВОРИТЕ