Исповијест: Он је запалио бескућника

Само из забаве сам запалио новине и бацио их на њега, није ми била намјера да човјек изгори - рекао је у полцији дванаестогодишњак који је запалио бескућника у Новом Саду.

Србија 14.12.2016 | 17:13
Исповијест: Он је запалио бескућника
Како незванично сазнаје Блиц дјеца су прво хтјела да украду инвалидска колица која су била поред два бескућника. Но, кад у томе нису успјели јер су их бескућници примјетили, најмлађи од њих узео је свежањ новина, запалио их и бацио на бескућника, који је лежао покривен старом деком и ритама.

Човјек је одмах почео да гори, а дјеца су у паници побјегла.

"Помислили смо прво да се човјек можда сам упалио са цигаром. Међутим када је овај други бескућник дошао себи, јер је био у алкохолисаном стању, рекао нам је да су ту била нека дјеца и палила новине. Вјероватно је и преминули бескућник био у алкохолисаном стању", кажу незванично из полиције.

Тројица малољетника приведени су па пуштени данас због сумње да су у Футогу у ноћи између понедјељка и уторка намјерно запалили бескућника Драгутина Т. који је од задобијених опекотина преминуо.

Иинцидент се догодио око 3.30 сати у Футогу, када је један од дјечака бацио запаљене новине на картоне са којима је бескућник са иницијалима Д.Т. (64) био покривен, а који је затим изгорио.

Несрећном мушкарцу изгорјело је 90 одсто тијела.

Како "Блиц" сазнаје, дјечаци су човјека запалили док је са пријатељем лежао иза локалне продавнице у Булевару Ослобођења број 21.

(Блиц)
(Фото: Р.Гател / РАС Србија)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

геадјанин

14.12.2016 17:34

Тај "бескућник" је човјек са именом и презименом. Не знам што се читаво вријеме потенцира ријеч бескућник исто као да је мањи човјек од нас осталих иа такође изгледа као да се жели умањити почињени злочин.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микиц

14.12.2016 18:39

Сваки цовјек има своје име и презиме са којим се људи препознаје и разликују медјусобно. То сто је неко тренутно бескуцник је срамота друства и средине у којој такви људи у својој несреци зиве, а злоцин је злоцин без разлике ко је злоцин поцинио, малољетник или одрасло лице. Покусати несто од некога да се украде јесте кривицно дјело које се казњава по закону, поготово покусај крадје колица од људи у невољи. Криминалаци су лопови у сваком друсту, без разлике на његово политицко уредјење. Запалити из осионости цовјека на спавања могу само хулигани без савјести, васптања, моралних погледа и лица без Бога у себи. ЗАТО за њихове малољетницке преступе требају законски да одговарају и дјеца и Родитељи који су својим потомство препустали на васпитање пропалом друству: сколи и улици. ОД БОГА ГРЕОТА, ОД НАРОДА СРАМОТА!

Name

Мујо

14.12.2016 19:45

Дјеца од 12 година у 03,30 ујутру напоље запалили човјека ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

14.12.2016 20:25

Ако наси политицари наставе овако добро да воде економију бице безкућника много висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2016 22:54

Вец нас и сад има превисе, контејнери пуни пензионера, ма ово је хаос зиви. Дјеца у то доба да пале зивог цовјека па гдје идемо ми у ком правцу ком смијеру??? Како видим крај нам се близи, не требају нама никакви непријатељи сами цемо себи доци главе, а фино смо кренули нема ста. Залост голема

ОДГОВОРИТЕ
Name

Српко

15.12.2016 06:09

Под хитно промјенити закон. Родитеље,и очеве и мајке у затвор због теског убиства,кад немогу малољетна дјеца. Како су то васпитали своју дјецу и сто су дозволили да им дјеца од 12 год бораве у граду у пола 4 ујутру?

ОДГОВОРИТЕ