СП клубова: Кашима у финалу, судија Касаи у историји!

Јапанска Кашима пласирала се у финале Светског клупског првенства, пошто је у полуфиналу победила колумбијски Атлетико Насионал са 3:0.

Фудбал 14.12.2016 | 14:30
СП клубова: Кашима у финалу, судија Касаи у историји!
Кашима ће у борби за титулу играти против бољег из другог полуфинала у којем се састају Реал Мадрид и мексички Клуб Америка.

Меч у јапанском граду Суита обележио је моменат када је судија зауставио игру и погледао снимак спорне ситуације у казненом простору Атлетико Насионала. Мађарски судија Виктор Касаи је тако ушао у историју као први арбитар који је то урадио.

Фудбалер Кашиме Гаку Шибасаки је у 31. минуту извео слободан ударац, а његовог саиграча Даига Нишија је у шеснаестерцу оборио Орландо Берио. Касаи је потом зауставио игру, отишао поред терена и одгледао снимак и потом досудио пенал за јапански тим.

Сигуран извођач пенала био је Шома Дои, па је тако Кашима повела, иако је шампион Јужне Америке доминирао у првом полувремену.

Голова у другом полувремену није било све до самог финиша када су Јусуши Ендо у 83. минуту и Јума Сузуки два минута касније потврдили победу Кашиме и пласман у финале клупског светског првенства.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар