Вјерни Алонсо: Хоћу титулу с Меклареном!

Шпанац је потврдио није ни размишљао о другој екипи, односно да га не занима прелазак у Мерцедес АМГ Петронас.

Остали спортови 17.12.2016 | 18:45
Вјерни Алонсо: Хоћу титулу с Меклареном!
Подигла се претходних недеља велика бура око наводног трансфера Фернанда Алонса из Мекларен Хонде у Мерцедес АМГ Петронас. По свему судећи све су то биле само медијске приче срачунате да привуку читаоце. Алонсо је остао веран Мекларену а уз то каже и да се уопште није двоумио око примамљивог прелака у екипу Тото Волфа Тако се збило да Нико Розберг још увек није добио адекватну замену.

“Верујем у овај пројекат. Њему сам посвећен до краја и желим да будем шампион са Мекларен Хондом. То је мој једини циљ”, рекао је Фернандо Алонсо али се није даље упуштао у дискусију по питању дуготрајних говоркања о његовом трансферу.

Двоструки шампион Формуле 1 (2005, 2006) са Реном, протеклу сезону је завршио на тек десетој позицији са свега 54 бода, 330 мање од шампиона Розберга.

Хондин мотор у Мекларену није могао да се носи са конкуренцијом, остварио је осетан напредак у завршници сезоне, али су Алонсови најбољи резултати била два пета места, у Монаку и Остину.

Ништа бољу сезону није имао ни његов тимски колега Џенсон Батон који је стигао до само 21 бода, па је каријеру у Ф1 окончао на 15. позицији. Мекларен је био тек шести у поретку конструктора.

Следеће сезоне уз Алонса у болиду Мекларена возиће 24-годишњи Белгијанац Стофел Вандорн.

Са Алонсом ван конкуренције, главни кандидати за новог возача Мерцедеса су њихов резервни "пилот" Паскал Верлајн, који је 2016. провео у Манору, те Валтери Ботас за кога је Вилијамс одбио понуду, прву.

Истина, Тото Волф, директор немачке екипе је недавно изјавио да жели Алонса у свом болиду што Шпанац није сместа порекао. Упркос томе, Рон Денис је указао на чињеницу да Алонсо има чврсте клаузуле у свом уговору с Меклареном и да до раскида не може доћи преко ноћи нити у скорије време.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар