Вајда је главни тренер Новака Ђоковића

После растанка са Борисом Бекером, који му је био главни тренер у последње три године, Новак Ђоковић је за његовог наследника одабрао Марјана Вајду, који је у Нолетовом стручном штабу још од 2006.

Свијет 13.12.2016 | 20:01
Вајда је главни тренер Новака Ђоковића
Овај 51-годишњи Словак родом из Повашке Бистрице, у тадашњем ЧССР-у, својевремено је као тенисер освојио два турнира, једна у Прагу (1987.) и један у Женеви (1988), а наступио је и у два финала. Иако на гренд слем турнирима није успевао да преброди треће коло, а каријеру је, уз најбољи пласман - 34. место, завршио са 119 победа и 154 пораза, у улози тениског стратега рано је почео да бриљира.
 
Био је капитен словачке мушке тениске репрезентације, а потом и женске селекције. Од јуна 2006. године постао је тренер Новака Ђоковића, и то када је српски тенисер на АТП листи заузимао је 40. позицију.

Тада је и почео невероватан успон младог Нолета. Годну дана касније већ је био пети играч света, 12 месеци доцније - трећи. Са њим на челу стручног штаба се и пробио на лидерско место АТП листе 4. априла 2011, са њим у стручном штабу је и освојио свих 12 гренд слем титула, с тим да је Вајда од децембра 2013. своју позицију уступио Борису Бекеру, али је остао у Новаковом тиму стручњака.

Марјан Вајда је, услед великих успеха са најбољим српским спортистом, освојио награде за најбољег тренера од стране Олимпијског комитета Србије и за 2010. и 2011. годину.

Последњих месеци, уз Новака је најчешће био "тениски гуру" Пепе Имаз, који је и даље уз нашег најуспешнијег играча белог спорта, о чему сведочи иЂоковићев поздрав навијачима, који је упутио овог уторка. Ипак, на тој заједничкој фотографији, Марјан Вајда је - у правом плану.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар