Трансфер каријере Матића млађег: Он је нова осмица шампиона Данске!

Млађи брат аса Челсија постао нови фудбалер Копенхагена.

Фудбал 14.12.2016 | 13:00
Трансфер каријере Матића млађег: Он је нова осмица шампиона Данске!
Још један Србин је стигао у Копенхаген! Репрезентативац Андрија Павловић од нове године имаће друштво у редовима најбољег данског клуба, пошто је данас уговор са тимом из престонице потписао 26-годишњи српски везиста Урош Матић.

Досадашњи првотимац Штурма из Граца, иначе млађи брат репрезентзативца Србије Немање Матића, дочекан је са великим узбуђењем на Паркен стадиону, где је парафирао уговор на четири и по године са тимом који је имао солидну јесен у Лиги шампиона. Одмах је задужио дрес са бројем осам, који је до јуче носио најбољи фудбалер овог тима, капитен Томас Дилејни, који се после празника сели у Вердер.

„Радујем се доласку у Копенхаген, који је велики европски клуб. Дуго играм у Европи и знам шта се од мене очекује. Овај трансфер је велики корак за мене и борићу се напорно да оправдам очекивања. Пуно ми значи што ми је указано поверење да заменим капитена Дилејнија, јер знам о каквом се фудбалеру ради. Осмица је само број, важно је оно што доносим са собом на терену, а то је жеља да помогнем успесима Копенхагена“, поручио је Матић који је пре данског шампиона наступао за Кошице, Бенфику, Бреду и Штурм.

Тренер Копенхагена Стале Солбакен такође је одушевљен:

„Пажљиво смо га пратили и скаутирали. За само шест месеци у аустријској Бундеслиги усталио се као један од најбољих везиста у тамошњем шампионату. Ради се о снажном и брзом фудбалеру који ће бити право појачање за нас с обзиром на начин на који се представио у дресу Штурма“, оценио је норвешки стручњак.

Копенхаген се заузимањем трећег места у групи Лиге шампиона пласирао у 1/16 финала Лиге Европе и у фебруару му предстоји двомеч са бугарским Лудогорецом.

У домаћем првенству је након 21 одиграног кола убедљиво први, без пораза и са 11 бодова више од другопласираног Брондбија.

Први тренинг са новим тимом Урош Матић ће одрадити после новогодишњих празника 12. јануара.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар