Видео: Виталиј Кличко "вјечни" шампион тешке категорије!

Бивши украјински боксер Виталиј Кличко проглашен је за "вечног шампиона тешке категорије" од стране Светске боксерске федерације (WБЦ).

Остали спортови 17.12.2016 | 10:15
Видео: Виталиј Кличко "вјечни" шампион тешке категорије!
Актуелни градоначелник Кијева је шест пута био шампион света, а као професионалац је остварио 45 победа у 47 борби, 41 нокаутом.

"Подизао сам појас који је некада припадао Мухамеду Алију и Мајку Тајсону. Важно је да човек има сан, а он је учинио да се то и оствари", рекао је Кличко.

Овај доктор наука својевремено је поседовао WБО, WБЦ и Ринг појасеве, а пензионисао се 2013. и посветио политици.

"Ништа није немогуће. Рођен сам у Совјетском савезу, у великој земљи у којој је професионални бокс био забрањен. Кад сам 1986. године видео Тајсона као најмлађег светског првака у тешкој категорији рекао сам пријатељима: "Једног дана ћу се борити са боксерима као што је он. Једног дана ћу бити светски шампион у тешкој категорији", додао је Кличко.

Његов брат Владимир је бивши шампион света у WБА, ИБФ, WБО, ИБО и Ринг верзијама, изгубио је WБО појас од Тајсона Фјурија у септембру 2015, није добио жељени реванш јер се Британац повукао, а наредну борбу имаће 29. априла 2017. са другим Британцем Ентонијем Џошуом за ИБФ и WБА појасеве.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар