Меси као Федерер, а Роналдо као Ђоковић

Легендарни румунски фудбалер Георги Хаџи упоредио је Роџера Федерера са Лионелом Месије, а Новака Ђоковића са Кристијаном Роналдом.

Свијет 13.12.2016 | 10:25
Меси као Федерер, а Роналдо као Ђоковић
Хаџи, који је током богате каријере играо и за Реал Мадрид и за Барселону, покушао је да поређењем са тенисерима опише двојицу најбољих играча шпанских клубова.

„То су двојица играча која улепшавају мој живот. Живимо у ери двојице невероватних фудбалера – један има знање и технику, а други снагу. Можете имати сјајно тело, али све почиње у вашем уму. Меси је веома креативан, поседује велики таленат и сјајну технику. Када бисмо причали о тенису – Роџер Федерер би био Меси, а Новак Ђоковић би био Кристијано Роналдо“, рекао је Хаџи.

Португалац је у понедељак освојио Златну лопту за најбољег играча у 2016. години.

„Увек жели да победи – зато тренира, зато се опоравља... Разлику на терену не представља увек мотивација. То је играчева амбиција јер оно што сте урадили јуче се не рачунате, морате и данас изаћи на терен и дати све од себе. Фудбалери нису глумци. Филм можете направити и гледати га 100 пута, али у фудбалу то није случај, свака утакмица је другачија. Морате бити мотивисани. То је квалитет који је потребан да бисте постали на свету. То имају Меси и Роналдо, играчи који су све ово постигли на тако високом нивоу“, додао је Румун.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар