Како лоше коло у Њемачкој...!

Бундеслигаши минулог викенда били близу два негативна рекорда!

Фудбал 12.12.2016 | 20:30
Како лоше коло у Њемачкој...!
Да ли због умора, хладноће, форме или нечега четвртог, тешко је рећи, али 14. коло Бундес лиге се по неким бројкама може сврстати међу најгоре у историји.

На девет утакмица елитне дивизије земље светских првака постигнуто је само 13 погодака, а у исто време показано седам црвених картона.

У обе категорије је негативни рекорд Бундес лиге био веома близу.

Статистичка компанија "Опта" подсетила је да су најнеефикаснији свих времена, са по 11 датих голова, били 26. коло сезоне 1989/90 и 20. коло сезоне 1998/99.

Минулог викенда је једна утакмица завршена без голова, на шест стадиона било је по 1:0, а на једном мечу 1:1. Рекорд стар 27 година "пао" би да се фудбалери Бајерна после дужег времена нису разиграли и напунили мрежу Волфсбурга - 5:0.

Занимљиво је и да су чак четири гола постигнута у последњих пет минута регуларног тока или у судијској надокнади времена.

Што се тиче искључења, рекордних осам забележено је у трећем колу сезоне 2013/14.

У недељу поподне је Налдо из Шалкеа већ у четвртом минуту утакмице против Леверкузена добио директан црвени картон и још један "платзверwеис" значио би изједначавање рекорда. Ипак, судија Дениз Ајтекин је до краја овог дербија показао "само" шест жутих...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар