Анализа: Рамос и "љепотице" у надокнади - кад је битно, ОН!

Није у најужем избору за фудбалера године, али су његови голови били и те како драгоцени за Реал Мадрид у овој 2016. И не само у њој. Подсећамо се свих његових погодака који су одлучили победника у надокнади времена!

Фудбал 13.12.2016 | 23:10
Анализа: Рамос и "љепотице" у надокнади - кад је битно, ОН!
"Сеи белла цоме ун гол де 90'"

Овако гласи чувени графит на непознатој трошној згради у Италији.

Очигледно га је написао неки романтик, али и заљубљеник у фудбал, и у буквалном преводу значи "лепа си као погодак у деведесетом минуту". Тешко да је ово дело Серхија Рамоса, али с обзиром на то колико често погађа када почне да "откуцава" надокнада времена - било би глупо са наше стране искључити га из трке за фудбалског "Бенксија".

Штопер Реал Мадрида, ово ваља нагласити неколико пута, овог викенда је донео победу у мечу који би на крају маја могао да буде кључан када се буду пребројавали бодови за титулу шампиона!

Мардиђани су губили од Депортива, успели су да изједначе у 84. минуту преко Маријана, а Серхио Рамос је још једном фантастично реаговао после прекида, дубоко у надокнади времена, и савладао Пржемислава Титона за експлозију одушевљена на "Сантјаго Бернабеу".

Није помогло гостима ни то што је читава трибина упозоравала на овакав епилог...

Пре извођења корнера навијачи Реал Мадрида су певали о томе да ће Серхио Рамос дати гол, и сви знају да у таквим ситуацијама лопта обично иде на њега, али ни то им није било од користи.

Серхио Рамос ове године није у најужем избору за играча године, мада је то можда својим лидерством на терену и важним погоцима можда и заслужио. У својој каријери постигао је много погодака, а нарочито је био импресиван "онда када је то било важно".

Толико пута су баш његови голови у надокнади времена донело срећу навијачима Реал Мадрида.

Када би се "вадила" статистика - постидео би неке од најбољих фудбалера света, како бивших тако и садашњих, али вероватно и неке од његових саиграча који су знали да "нестану" када Реал Мадрид губи и чека чудо за победу.

Срећом, ОН је ту да их вади...

Подсетимо се свих његових најважнијих голова у, лепом, деведесетом минуту!

23. АПРИЛ 2006. ГОДИНЕ: РЕАЛ МАДРИД - МАЛАГА 2:1 (0:1)

Ни месец дана након што је напунио само двадесет година (!), а већ био стандардан у одбрани Реал Мадрида, показао је склоности ка лидерству. "Краљевићи" су јурили лидера Барселону, али и Валенсију која им је бежала два бода, па је победа против "фењераша" Малаге била императив.

Међутим, далеко од тога да је било лако.

Рикардо Бовио је довео госте у предност у 23. минуту, а напади Реал Мадрида нису били претерано корисни до 66. минута када је, садашњи тренер, Зинедин Зидан погодио за поравнање.

Међутим, чекао се 90. минут када је Рамос сјајно реаговао и голом завршио одличан меч.

Ова победа није утицала на то да Барселона не освоји титулу, али јесте да Реал Мадрид заврши испред Валенсије и тако избегне играња квалификација за Лигу шампиона, што је тада треће место у Примери доносилио... Умало су остали на четвртом месту где би се борили са Осасуном.



30. АПРИЛ 2013. ГОДИНЕ: РЕАЛ МАДРИД - ДОРТМУНД 2:0 (0:0)

У међувремену је био један "небитан" у поразу од Еспањола у новембру 2007. године, али и један за победу против Барселоне у марту 2013. године. Међутим, тада је Рамос "пожурио", и гол за победу постигао у 82. минуту, па га, нерадо, нећемо уврстити на ову листу...

Идемо месец дана унапред.

Прво је Реал Мадрид "декласиран" од стране Борусије Дортмунд у првом мечу полуфинала Лиге шампиона (4:1), али није се предавао седам дана касније на свом "Бернабеу".

Увукла се паника у редове "милионера" када је Карим Бензема погодио у 82. минуту, а пред сам почетак надокнаде времена и Серхио Рамос након асистенције Француза.

Ногом, закуцао лопту у мрежу!

Остало је да се игра још чак седам-осам минута, а управо би тај још један погодак Реал одвео даље.

Нападао је Реал, пробао је Рамос још једном, овога пута главом, међутим, издржао је Роман Вајденфелер све налете. Сетите се и да је Фелипе Сантана ушао да појача одбрану...

Ко зна, да је Жозе Мурињо у том тренутку знао какав је "меч винер" и Алваро Мората, можда би паметније "потрошио" измене и одвео Реал Мадрид у финале Лиге шампиона.



24. МАЈ 2014. ГОДИНЕ: РЕАЛ МАДРИД - АТЛЕТИКО МАДРИД 4:1 (0:1, 1:1)

И прелазимо на онај најважнији, онај који ће обележити Рамосову трофејну каријеру.

Финале Лиге шампиона на "Лужу" које ће се дуго памтити и које је Реал Мадриду донело "дециму". Деловало је да ће градски ривал ипак подићи најважнији трофеј на свету, али се питао и Серхио Рамос. Дијего Годин је свој тим довео у вођство 36. минуту, али нико неће памтити његов гол.

Памтиће се онај Серхија Рамоса, након корнера, у трећем минуту надокнаде!

Фантастично је скочио након центаршута Луке Модрића, а Тибо Куртоа је био немоћан...

До краја меча Реал је преко Бејла, Марсела и Кристијана Роналда стигао до убедљивих 4:1, али је јасно и лаицима који је погодак био од највеће важности, и који гол је сломио ривала до те мере да не може да се врати у меч, а већ је био пред победом...

Ваља напоменути да је Серхио Рамос у полуфиналном мечу са Бајерном два пута тресао мрежу.



9. АВГУСТ 2016. ГОДИНЕ: РЕАЛ МАДРИД - СЕВИЉА 3:2 (1:1, 2:2)

Поново у борби за трофеј.

Мање важан од оног у Лиги шампиона, али ипак важан...

У једном од најспектакуларнијих мечева ове године, који је судио наш Милорад Мажић, виђена су два луда преокрета. Прво је "шарени" Реал Мадрид повео прелепим поготком Марка Асенсија, да би Франко Васкез и Јевхен Конопљанка донели вођство Севиљи и довели их надомак трофеја.

Али, у трећем минуту надокнаде Серхио Рамос је увелико "камповао" у шеснаестерцу Рика, и сачекао је одличну лопту Лукаса Васкеза како би са друге стативе лако погодио за продужетке.

Тамо је било свачега, а Дани Карвахал је ову утакмицу учинио још луђом поготком у 119. минуту:

На овом мечу није било ни Бејла, а ни Роналда, па је јасно да је капитен морао да решава све.



3. ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ: БАРСЕЛОНА - РЕАЛ МАДРИД 1:1 (0:0)

Остајемо у овој години и идемо на почетак овог месеца.

"Ел Класико" је могао да поквари све досадашње резултате Реал Мадрида, не знају за пораз, и да Барселону приближи свом најљућем ривалу након неколико киксева. И били су бољи Каталонци, рекло би се да су заслужено водили поготком Луиса Суареза са почетка другог полувремена, а право је чудо како је то био једини погодак тима Луиса Енрикеа.

Реал Мадрид је био ослабљен неиграњем Гарета Бејла, али и рецимо Тонија Кроса. Али, нема изговора.

Серхио Рамос то најбоље зна и учинио је све да развесели своје навијаче.

Сјајно се снашао после слободног ударца Луке Модрића, да, опет он, и постигао погодак на почетку надокнаде времена. Побегао је Хавијеру Маскерану, а када је сам - нема спаса!

Није био за победу као у поменутом дуелу из 2013. године, али је био, можда и слађи!

Сам је после меча признао да његов тим можда и није заслужио бод, али је он ипак тај који га је "украо" из Барселонине рачунице.

10. ДЕЦЕМБАР 2016. ГОДИНЕ: РЕАЛ МАДРИД - ДЕПОРТИВО 3:2 (0:0)

И идемо на онај најновији, свега седам дана након чувеног из "Ел Класика".

Коцкао се и коцкао Зинедин Зидан одабиром резервиста против неугодног ривала, а на крају ће морати да пружи руку Серхију Рамосу, свом некадашњем саиграчу, пошто му је донео рекорд по броју утакмица без пораза – и три нова бода за нови бег од Барселоне.

Не би тај бод из дуела са Каталонцима био тако сладак, да су два изгубљена против слабијег ривала.

Прво је Маријано постигао гол у 84. минуту за изједначење 2:2.

А, онда... "Рамос о'цлоцк", како су се нашалиле енглеске колеге. Заиста, то је његово време!

И тек му је тридесет година, колико важних погодака је тек пред њим?



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар