Гробари, шта ви кажете о овоме?!

Филмски редитељ и познати навијач Партизана Срђан Драгојевић на Тwиттеру покренуо расправу о томе да ли треба ићи на утакмице црно-белих после "мајица". "Фудбалери треба да имају ђон, а не да буду сплаварске проститутке", поручује.

Фудбал 14.12.2016 | 13:30
Гробари, шта ви кажете о овоме?!
Податак да је прошло првенствено коло у СВИМ лигама бивше Југославије гледало УКУПНО 45.000 људи, заиста је за неверицу и за паљење аларма.

Одавно стадиони у бившој Југославији нису пуни, осим кад се игра неки велики дерби, типа Партизан - Црвена звезда или Динамо Загреб - Хајдук, Сарајево - Жељезничар, али и на тим мечевима све је мање људи. Беспарица у клубовима, пад квалитета фудбала, али и немаштина код гледалаца, оних који би требало да пуне те исте стадионе и због којих се (ваљда!) и игра фудбал, као и низ других ствари за последицу имају то да спортски објекти зврје празни и да се чује глас сваког актера меча.

Посебан проблем имају загребачки Динамо и Партизан (ни ови други нису у ништа бољој позицији, и остали стадиони су празни), једни од ретких клубова из еx YУ који још и представљају Балкан у европским такмичењима. Стадиони у Загребу и на Топчидерском брду изгледају тужно када се на њима окупи тек по која хиљада гледалаца (неретко и стотина!).

У Партизану, који је доминирао домаћом сценом и играо у европским такмичењима, и ранијих година су покушавали на разне начине да привуку гледаоце, али је бољи одзив био тек на "већим" утакмицама. Партизанова публика је "размажена", то није новост и воли да гледа атрактиван, офанзиван фудбал. Било је таквог фудбала претходних година, али неки фактор је изостао да би публика долазила у већем броју. 

Уз неизоставне финансије (да би љубитељ Партизана из унутрашњости дошао у Београд треба да плати карту за превоз, карту за утакмицу, да нешто поједе, попије), постоји још нешто што је верне навијаче одвукло са трибина.

Најпре, навијачи Партизана, они искрени, прави, који се нервирају због сваке промашене шансе, сваког погрешног досуђеног аута, нису пристали да их разноразне управе "фарбају" сталним продајама суперталената и бесомучног стварања "новог тима", а да притом новац одлази... ко зна где.

У новије време, догодило се неколико великих сукоба и подела међу такозваним "најватренијим" навијачима, чак и убиство (Иван Перовић), а на све то мучан утисак оставила је епизода "мајице", које су фудбалери Партизана носили након убиства Александра Станковића, човека који је био осуђен на пет година затвора због диловања дроге, а који је важио за "вођу најватренијих навијача" црно-белих.

О томе је мишљење изнео и филмски редитељ, велики навијач Партизана Срђан Драгојевић, који је поруком на Тwиттеру покренуо велику расправу.

Он је посебно киван на фудбалере Партизана због ношења тих мајица и жели им свима да напусте клуб, употребивши и термин "сплаварске проститутке"!

Ево шта је написао:

"45 година сам навијач Партизана. Гледао сам сваку утакмицу до пре 3 месеца. Наставићу да гледам када из Партизана оде последњи који је носио мајицу".

Драгојевић је потом ушао у дијалог са појединим навијачима, односно љубитељима Партизана, који су му скренули пажњу да су играчи то морали да ураде, да се не би добро провели да су одбили и да то није њихова срамота, већ управе и државе.

Редитељ је на те опаске одговорио овако:

"Ваљда свако има неки образ а не говњиви ђон уместо њега. Видиш, мора криминалац да се промовише - одеш!".

На констатацију једног навијача да "превише очекује од једног фудбалера/спортисте", Драгојевић је узвратио:

"Прави фудбалери имају мозак и етику. Тако ће бити добри фудбалери а не сплаварске проститутке... Памтим многе генерације фудбалера Партизана, никада нико није био поштовалац дилера дроге. Зато су легенде".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар