Српски тандем за спас Гранаде?!

Шпански прволигаш већ послао понуде Генту и Анжију за Стефана Митровића и Дарка Лазића у намери да појача одбрану која је шкрипала ове јесени.

Фудбал 14.12.2016 | 12:00
Српски тандем за спас Гранаде?!
Било је јасно и пре почетка сезоне да се Гранади налази у групи екипа које ће се борити за опстанак у Примери, а после 15 одиграних кола клуб с југа Пиринејског полуострва налази се на претпоследњем месту, са само девет бодова.

Тренер Лукас Алкараз, који је стигао у октобру, планира корените промене у тиму како би био кадар да на пролеће води, по свему судећи, жестоку борбу за опстанак, а у првом плану му је појачавање одбране која је често клецала ове јесени (само је дефанзивна линија фењераша Осасуна чешће капитулирала).

У том циљу већ су, како сазнаје МОЗЗАРТ Спорт, послате понуде на адресе Гента и Анжија, па би тандем испред Мексиканца Гиљерма Очое, који је, сећате се сигурно, блистао на Мундијалу 2014, могли да чине Срби Стефан Митровић и Дарко Лазић. Њих је спортски директор Гранаде Хавијер Торалбо, познатији на Пиринејима као Пиру, дуго снимао, заједно с још неколико дефанзиваца, и донео одлуку да би од свих који су оптицају баш изданци Звездине омладинске школе најбоље „легли“ Гранади.

Митровић је пре две и по године имао сасвим солидну полусезону у Примери, у дресу Ваљадолида, који је, сплетом несрећних околности, у последњем колу изгубио статус прволигаша, па је 26-годишњи штопер наставио пут Фрајбурга, касније Гента. Рођени Београђанин је стандардан у белгијском великану, а према извештајима из тамошњих медија, у последње време пружа сјајне партије, и у претходном колу био је асистент код победоносног поготка своје екипе.

Три године млађи Лазић одушевио је све партијама у мадој репрезентацији Србије, где се видело колико је напредовао за годину и по дана у Анжију, у односу на период када је био у Црвеној звезди. Управо у дресу Орлића га је и снимио Пиру. Иначе, Лазић је ове сезоне одиграо 11 мечева у дресу Анжија и један је од најмлађих штопера који играју у руској Премијер лиги. Нема сумње да би за њега био велики изазов и сјајно признање прелазак у једну од две најјаче лиге на свету, где би имао прилику да се судари са најбољим нападачима на планети.

Гранада је, дакле, изабрала, а сада се чека одговор из Гента и Анжија од којег зависи да ли ће Србија имати двојицу нових представника у Шпанији, у којој последњих година не можемо баш да се похвалимо стандардним првотимцима. Нема сумње да би то била велика ствар и за репрезентацију Србије, у случају да обојица прикажу добре игре у Примери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар