ЛШ - жријеб: Барса са ПСЖ, Арсенал на Бајерн! И још...

Арсенал на гиганта, Атлетико у Немачкој, ПСЖ на Барсу, срећа уз Реал, Јувентус и Сити, шанса за Лестер! Извучени парови осмине финала Лиге шампиона...

Фудбал 12.12.2016 | 12:30
ЛШ - жријеб: Барса са ПСЖ, Арсенал на Бајерн! И још...
Куглице су рекле своје, креће оно право у Лиги шампиона!

Жребом у Ниону су одређени парови осмине финала Лиге шампиона. Међу 16 најбољих су се први пут у историји нашли искључиво клубови из шест најјачих европских лига. Колико је жреб био јак говори и податак да смо имали само једног дебитанта у осмини финала - Лестер. 

С обзиром да су први и други шешир били практично изједначени јер тимови попут Реала, Бајерна или Манчестер Ситија нису обезбедили статус носилаца знало се да ћемо имати неки велики дерби већ у овој фази. 

Жреб у којем је учествовао легендарни Руд Гулит је прво донео пар Манчестер Сити - Монако што је значило да је срећа погледала Грађане. Потом је Реал избегао Јуве, али не и Италију пошто ће укрстити копља са Наполијем. Највећи дерби је окршај Бајерна и Арсенала. Трећи пут у последњих неколико година. А опет ћемо гледати и дуеле Барселоне и Пари Сен Жермена. 

Чини се да Јувентус, Сити и Реал могу да буду најзадовољнији жребом, Барса и Бајерн су свакако могли и боље да прођу. Посебно је занимљив окршај Лестера и Севиље где оба тима имају шансе за четвртфинале што би био сјајан резултат. 

ПАРОВИ ОСМИНЕ ФИНАЛА ЛИГЕ ШАМПИОНА

Манчестер Сити - Монако
Реал Мадрид - Наполи 
Бенфика - Борусија Дортмунд
Бајерн - Арсенал 
Порто - Јувентус
Леверкузен - Атлетико
ПСЖ - Барселона
Севиља - Лестер

Први мечеви осмине финала се играју 14., 15., 21. и 22. фебруара, реванши су на програму 7.,8.,14. и 15. марта. Једва чекамо! 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар