Обамејан, Марез и Мићо Средојевић!

Српски стручњак званично у конкуренцији за најбољег тренера Африке у 2016. години.

Фудбал 14.12.2016 | 15:30
Обамејан, Марез и Мићо Средојевић!
После 16 година напорног рада у Африци, српски стручњак Милутин Мићо Средојевић добио је данас једно лепо признање. Селектор Уганде нашао се у конкуренцији за најбољег тренера на Црном континенту у 2016. години, а победник ће бити проглашен на гала свечаности у Нигерији почетком јануара.

Дакле, исте вечери када Обамејан, Марез, Мане и остале звезде фудбала у Африци буду ишчекивале одлуку о томе ко је најбољи фудбалер у години на измаку и Мићо ће са осталим колегама које су се нашле у најужој конкуренцији бити на иглама.

Српски тренер се нашао међу петоро најбољих за које су гласали, тренери, капитени и технички директори афричких репрезентација, а поред њега у конкуренцији су још и Флоран Ибенге (селектор Конга), Питсо Мосимане (тренер шампиона Африке Мамелодија), Насер Санђак (алжирски тренер) као и једна дама Флоренс Омагбеми (селектор женске селекције Нигерије).

"Отишао сам без ичије помоћи са Србијом у срцу и поносно репрезентовао наш фудбал у последњих 16 година овде у Африци. Ово је само мала сатисфакција за непроспаване ноћи и дане прожете сузама, знојем и крвљу. Хвала свим великим фудбалским људима у Србији од којих сам учио занат, а такође и великим људима са којима сам радио у Африци од играча, тренера, новинара и фудбалских званика", поручио је Средојевић у краткој изјави за МОЗЗАРТ Спорт.

Српски стручњак је место међу најбољим тренерима на Црном контитненту нашао захваљујући недавном успеху када је малену Уганду после 39 година одвео на Куп афричких нација који се одржава у Габону.

Уколико му пође за руком да победи у конкуренцији за најбољег тренера Африке Средојевић ће постати други Србин који је добио ово признање после Милована Рајевца, лауреата за 2010. годину.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар