Два пута је умро - ево шта је видио

Оба пута кад сам био тамо, није било ничега. Све је било црно, као када спавате а ништа не сањате.

Свијет 12.12.2016 | 07:39
Два пута је умро - ево шта је видио
„Само црно ништавило. Нема мисли, нема свести, ничега“, рекао је један човек о животу после смрти пошто је умро у болници два пута.

Он је на друштвеној мрежи Редит објаснио људима како је то бити мртав.

Корисник по имену р00тдуде је био клинички мртав два пута и два пута је оживљен.

Први пут је „умро“ након несреће на мотору, када се његово тело искључило на два минута услед огромног бола и физичких оштећења. Он није имао пулс, није дисао и није имао свест.

Други пут је „умро“ након операције због огромних болова и огромне дозе аналгетика, што је смањило његов пулс на 10 откуцаја по минуту и искључило његов респираторни систем.

„Оба пута кад сам био тамо, није било ничега. Све је било црно, као када спавате а ништа не сањате, па се пробудите мислећи да сте дуго спавали, а прошло је само 15 минута“, рекао је он. „Не бих ни знао да сам био мртав да ми лекари то нису рекли“.

Он сматра да људи који доживе искуство блиске смрти и сусретну неку вишу силу морају бар у неку руку бити свесни.

„Верујем да је њихов ум још увек активан у том тренутку и да је оно што они доживе нека врста сна“, написао је р00тдуде. „Ја сам одувек био атеиста, али се део мене увек надао да постоји Бог или рај или нешто што ћемо видети након смрти. На крају крајева, ко не би желео да буде у рају?“.

„Ја сам још увек атеиста, а сада знам и да не постоје ни Бог ни рај, барем не за мене. Верујем да ниједан Бог не би дозволио да једна особа и њена породица прођу кроз такво искуство“, рекао је. „Смрт је смрт. Када једном умрете, то је то“.

Иначе, данас има пуно људи који верују у живот после смрти упркос томе што је атеиста све више.

Истраживања су открила да је број атеиста у порасту свуда у свету, да жене више верују у рај него мушкарци и да образованији људи углавном нису религиозни.

Жан Твенг, професор психологије, рекао је: „Интересантно је да је више испитаника веровало у живот после смрти него што их је било религиозно“.

Друга студија спроведена у Охају је открила да атеисти имају већу аналитичку интелигенцију од религиозних људи, али мању емотивну интелигенцију и емпатију.

Извор: Wебтрибуне.рс

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Истина

12.12.2016 06:51

И то је то живи док живиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

12.12.2016 08:26

Није то права смрт кад се преселиш на други свијет нема назад а ти сад био тако хајде де и још се ниси опаметио требаће теби једно 300 год до памети

ОДГОВОРИТЕ
Name

Калесија

12.12.2016 08:59

Да Бог да нас упути на праведни пут! Да будемо искрени праведни Бого-бојазљиви. Да једни другима препоруцујемо истину и да опрастамо...

Name

мило

12.12.2016 20:09

Благо оном ко верује у бога

Name

Човјек

12.12.2016 20:39

Управо тако земљаче, да буде здравља, мира и да се пазимо и обилазимо (комшије). Драго ми је могу подијелити твоје мишљење. Само да нас је више таквих и да то једног дана побиједи, ради напретка и боље будућности нараштају на Балкану.

Name

за цовјека калесију и милу

14.12.2016 20:48

Назалост, вера у Бога и у комсију (близњега свога) це у будуцности бити непознаница.Долази,досло је време хладних,компјутера,масина и робота, без емоција и зеље за друзењем. Окрените се,погледајте око себе. Ста видите? Злоупотребу технике.

Name

Да, отприлике тако

12.12.2016 15:18

Ја сам једном умрла код операције ока. То је као да зароните у тамно море. Медјутим, зелите и остати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

12.12.2016 21:37

Нема ништа као, а свјестан да је умро и да је све око њега црно??? Па јел умро ил није...цим је умро, а свјестан је да је умро значи да нечег има јер да нема неби ни био свјестан да је умро....

ОДГОВОРИТЕ