ЕП - рукомет... Нови циљ Српкиња: "Успавати" Холанђанке!

Најбоље српске рукометашице остављају за собом пораз и окрећу се изазову који следи. Утакмица са Немачком увелико је у другом плану. Пред рукометашицама Србије већ у понедељак је нови изазов - меч против Холандије (18.30).

Остали спортови 12.12.2016 | 09:15
ЕП - рукомет... Нови циљ Српкиња: "Успавати" Холанђанке!
Селекторка наше "А" селекције Драгица Ђурић рекла је у недељу да би екипа требало да што пре заборави пораз од Немица, али не и резултате које је остварила на Европском првенству у Шведској.

"Меч са Немицама је један од оних дана који треба да се заборави што пре, али не и оно шта смо и како урадили. Ништа није полазила за руком. Екипа је пала енергетски и физички, што је нормално за турнирски систем, али данас користимо сваки тренутак да повратимо енергију и сампоуздање и да се вратимо на онај ниво игре који смо приказали у прве три утакмице", рекла је она у Гетеборгу.

Србија се тренутно налази у сличној ситуацији као и Француска, Немачка, Холандија и Шведска, али "орлице" вероватно имају најтежи пут, пошто треба да играју са светским вицешампионкама Холанђанкама и олимпијским победницама Францускињама.

Прва од тих утакмица је у понедељак са Холандијом.

"На турниру код њих у гостима у октобру смо им се приближили, изгубили смо са два гола. Знамо како треба да се игра против њих, већ смо причали о томе и имамо решење. Питање је да ли имамо снаге да то спроведемо. Сигурна сам да ћемо имати вољу да одиграмо максимално. Теорија игра за пет репрезентација. На овом првенству смо се уверили да свако свакога може да победи. Ми ћемо дати све од себе, а наредне две утакмице ће нам показати где смо и шта је наша реалност", Ђурић.

Капитен Катарина Крпеж Шлезак је рекла да екипа треба да поврати енергију какву је имала у првој фази, када је у три утакмице остварила две победе и реми.

"Нисмо се надали да ћемо тако лоше отворити меч са Немицама, али је то последица недостатка енергије. Много смо се потрошиле против Шведске, путовале, имале мало времена за одмор, играле касно, па онда у ранијем термину. Стигло нас је, али то је већ небитно. Шансе за висок пласман постоје. Само је битно да поновимо партије из групе, да будемо енергичне и агресивне, што нас је красило у претходном периоду", рекла је Крпеж Шлезак.

Србија је у осмини финала на Светском првенству у Данској 2015. изгубила од Холандије 36:20, чиме је остала без Олимпијских игара.

"Немамо позитивних искустава, али зато је мотивација још и већа, да пробамо да се реванширамо. Не смемо да поновимо тај меч. Нису незаустављиве. Можемо да се носимо ако будемо играли на нивоу који смо приказали. Морамо обратити пажњу на своју игру, да се сконцентришемо на одбрану и враћање из напада", рекла је Крпеж Шлезак.

Она је казала да је атмосфера у тиму и даље добра.

"Супер, држимо се. Биле смо тужне, али већ при гледању меча Француске и Шпаније, вратила се та нека енергија, да једва чекаш да почне меч, да покажемо да стварно вредимо. Сада је добра атмосфера. Шамар је дошао у правом тренутку, да се пробудимо и не допустимо да се то деси и у наставку турнира. Мислимо позитивно, држимо се заједно и верујем да ће на крају испасти најбоље. Сви имају рачуницу за полуфинале, у групи смо великих репрезентација. Имамо велике шансе и све зависи од нас", рекла је она.

Голман Марија Чолић обећала је борбу до последње секунде.

"Разлог пораза од Немица није умор, јер су оне одиграле најбољи меч до сада. Сачувале су се за други круг, који је тежи од првог. Клара Волтеринг нас је уплашила својим лепим интервенцијама. Да се играло још 10-20 минута, не бисмо могле да их стигнемо. Биле су боље и пружиле смо руку", рекла је она.

Марија Чолић је казала да екипа треба да успори меч против Холандије.

"Морамо пробати да их успавамо, као што су нама то Словенке урадиле на отварању. Са таквим екипама не можемо да трчимо. Ако буСелекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Дјурић рекла је данас да екипа треба што пре да заборави пораз од Немачке на Европском првенству у Шведској, али не и резултате које је остварила.

"Меч са Немицама је један од оних дана који треба да се заборави што пре, али не и оно шта смо и како урадили. Ништа није полазила за руком. Екипа је пала енергетски и физички, што је нормално за турнирски систем, али данас користимо сваки тренутак да повратимо енергију и сампоуздање и да се вратимо на онај ниво игре који смо приказали у прве три утакмице", рекла је Драгица Дјурић у Гетеборгу.

Србија се тренутно налази у сличној ситуацији као и Француска, Немачка, Холандија и Шведска, али "орлице" вероватно имају најтежи пут, пошто треба да играју са светским вицешампионкама Холанђанкама и олимпијским победницама Францускињама.

Прва од тих утакмица је у понедељак са Холандијом.

"На турниру код њих у гостима у октобру смо им се приближили, изгубили смо са два гола. Знамо како треба да се игра против њих, већ смо причали о томе и имамо решење. Питање је да ли имамо снаге да то спроведемо. Сигурна сам да ћемо имати вољу да одиграмо максимално. Теорија игра за пет репрезентација. На овом првенству смо се уверили да свако свакога може да победи. Ми ћемо дати све од себе, а наредне две утакмице ће нам показати где смо и шта је наша реалност", рекла је Драгица Дјурић.

Голман Србије је казала да је тешко предвидети расплет у групи.

"Францускиње су добиле Шпанију на невероватан начин. Нама играју две победе за полуфинале, као и свима осталима. Даћемо задњи атом снаге, нема више разлога да се чувамо. Ако Бог да да победимо, онда ћемо пробати против Францускиња да, на искуство нас који играмо тамо у тој лиги, дођемо до великог изненађења. Све у свему, даћемо све од себе", рекла је Марија Чолић.", рекла је она.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар