Они су најбогатији спортисти свијета свих времена...!

Магазин "Форбс" објавио је листу 20 спортиста који су највише зарадили у историји од онога што најбоље раде...

Остали спортови 12.12.2016 | 17:15
Они су најбогатији спортисти свијета свих времена...!
Опште познато је да је спорт уносан посао, али питање је који спорт, односно спортиста су најплаћенији?

Магазин "Форбс" саставио је листу спортиста који су највише зарадили током каријере. Листа је направљена на основу новца који су инкасирали од спорта, али и реклама.

Иако многи тврде да је фудбал најуноснији спорт, занимљиво је да је први фудбалер на тој листи тек на деветом месту, и више је зарадио од маркетиншких уговора него од "пикања лопте".

На 20. месту је боксер Ману Пакјао са Филипина који је у каријери зарадио 490 милиона долара, а одмах иза њега следи још један његов колега Оскар Де ла Хоја, који је инкасирао 510 милиона долара.

На 18. месту је Џеф Гордон, возач НАСКАР серије, са 515 милиона долара зараде, на 17. Лионел Меси, један од најбољих фудбалера свих времена са 520 милиона долара, док иза њих 15. место по заради деле играч бејзбола Алекс Родригез и Роџер Федерер, тенисер који је освојио највише гренд слем трофеја – 17, са зарадом од 600 милиона долара.

На месту број 14 је Кристијано Роналдо, који је до сада од спорта и реклама инкасирао 620 милиона долара, а на 13. позицији је кошаркаш Леброн Џејмс (640 милиона долара).

Испред њих су голфер Грег Норман (680 милиона долара), бивши боксер Мајк Тајсон (685 милиона долара) и бивша НБА звезда Шакил О'Нил са зарадом од 700 милиона долара у каријери.

На девето место по заради сврстан је Дејвид Бекам (730 милиона долара), човек за којег многи тврде да и даље зарађује као да је активан играч и уједно фудбалер који је најбоље котиран на листи.

Испред њега су голфер Фил Микелсон (760 милиона долара), боксер Флојд Мејведер, који има надимак "Новац" (765 милиона долара), док је шести легендарни кошаркаш Коби Брајант, који је на крају прошле сезоне завршио каријеру (770 милиона долара).

У топ пет налазе се Михаел Шумахер, бивши возач Формуле 1, који се после тешке несреће на скијању опоравља далеко од очију јавности, са зарадом од милијарду долара. Шумахер, који је седам пута био шампион Ф1, што никоме никад пре ни после њега није пошло за руком, био је најплаћенији спортиста света 1999. и 2000. године.

На четвртом месту је времешни голфер Џек Никлаус са 1,15 милијарди долара зараде и уједно најстарији на овој листи. Никлаус има 76 година, а у каријери је 18 пута био шампион.

Трећи је његов колега по спорту Арнолд Палмер са 1,35 милијарди долара зараде, док је и на другој позицији по заради такође голфер – Тајгер Вудс. Најплаћенији голфер свих времена у каријери је инкасирао 1,65 милијарди долара користећи штап и лоптицу.

На првом месту листе оних који су највише зарадили бавећи се спортом је легендарни кошаркаш Мајкл Џордан. Ем Џеј (МЈ) чији бренд патика и сада сваке године донесе милион долара зараде је играјући кошарку зарадио 1,7 милијарди долара.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

мм

12.12.2016 17:04

Има један нас косаркас који је висе зарадио од Мајкла Џордана

ОДГОВОРИТЕ