Ово је десет најчуднијих, а добро плаћених послова

Људи понекад раде чудне ствари због новца. Постоји много несвакидашњих послова, од мирисања папирних марамица до професионалног мажења.

Занимљивости 11.12.2016 | 15:28
Ово је десет најчуднијих, а добро плаћених послова
Не само да су чудни, ови послови су заправо веома добро плаћени.

10. Професионално мажење

Можда звучи чудно, али људи плаћају да их неко мази. Особа која се бави професионалним мажењем је у просеку плаћена веома добро, од 60 до 80 долара по сату.

9. Испробавање хране за псе

Брендови који производе храну за псе плаћају људе да их пробају и оцењују по укусу, хранљивим материјама и паковању. Плата је обично 40.000 долара у просеку.

8. Испробавање тобогана за воду

Осим што је несвакидашњи, овај посао је истовремено веома забаван. Људи који се баве овим послом путују по различитим забавним парковима по различитим земљама и тестирају тобогане, оцењујућу између осталог и њихову безбедност. Просечна плата је 30.000 долара.

7. Пипање лица

Овај посао подразумева тестирање коже лица, пипањем, након што је особа нанела неки од производа за кожу лица (за чишћење лица на пример). Они се такође називају и “научници осећаја“. Раде по неколико сати дневно, за 25 долара по сату.

6. Ронилац лоптица за голф

Њихов посао је да зароне у воду и нађу лоптице које су упале у воду током играња голфа. Иако делује лако, овај посао може да буде веома опасан, а потребно је имати јаке мишиће како бисте могли да изнесете гомилу лоптица са дна. Они понекад роне и у водама које настањују алигатори. Касније те лоптице продају или врате на терен, у зависности од тога какав им је уговор. Плата износи од 50.000 до 100.000 долара.

5. Чекање у реду

Да, ако вас мрзи да чекате у реду у пошти или банци, можете да платите особу која ће да стоји уместо вас, како не бисте изгубили место. Неки људи су зарадили скоро 1.500 долара јер су стајали у реду уместо неких људи, када је изашао нови Ајфон. Обично су плате 20 долара.

4. Особа која ће уместо вас ићи у куповину

Поред тога, они вам дају савете шта можете да купите. Међутим, овај посао може да буде захтеван, јер је потребно изградити одређен степен повезаности са клијентом, како бисте проценили њихов стил и укус. Плаћа се 65 долара по сату.

3. Мирисање папирних марамица

Особе које се баве ови послом морају да одреде да ли марамица има чудан мирис, који неће сметати купцима. Зачуђујуће је да је тешко запослити се на овој позицији, због велике навале. Можда зато што се плаћа око 1.000 долара недељно.

2. Испробавање сладоледа

Овај посао може да обавља само научник специјализован за област исхране. Они оцењују сладолед по укусу, боји, мирису, ароми, текстури и изгледу. Понекад и измисле нови укус сладоледа. За годину дана они зараде 100.000 долара.

1. Живе лутке у излогу

Ово је вероватно најдосаднији посао. Људи су плаћени да стоје у продавницама. Можда звучи чудно, али живе “лутке у излогу“ имају бољи ефекат на купце. Овај посао захтева некога ко може мирно да стоји сатима, а плаћа је 100 долара по сату.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар