Пикси у Србији у потпуно новој улози

Прослављени фудбалер и тренер вратио се у домовину, где проводи време у кругу породице. Одмара од фудбала, али је ипак причао о "орловима" и ФСС.

Србија 11.12.2016 | 13:30
Пикси у Србији у потпуно новој улози
Драган Стојковић Пикси завршио је сезону у кинеском Гуангџуу на шестом месту и договорио останак на клупи тог клуба у наредне четири године. Након успешно обављеног посла у најмногољуднијој земљи света, допутовао је у Србију.

Сада је бившем селектору фудбал у другом плану, јер ужива у новој улози у животу. У септембру је постао деда, пошто је његова ћерка Ања родила девојчицу.

"Уживам као деда. Рођење унуке је нешто најлепше што ми се догодило. Срећан сам и стварно уживам. Индија Роуз је центар света за мене, Успављујем је, водим у шетњу... Испуњава ме", рекао је за "Курир" Пикси и додао уз осмех да им је малишанка "свима пореметила планове, јер су сви желели што пре да је виде".

Ипак, Стојковић је морао да се осврне и на стање у српском фудбалу. Био је међу првима који је дигао глас против Томислава Караџића и тражио његову смену са чела ФСС, јер није имао резултате, а у међувремену то се и догодило.

"Нисам учествовао у томе, нити сам конкретно тражио било чији одлазак. Као бивши истакнути фудбалер своје земље само сам јавно рекао своје мишљење. Ни са ким се нисам свађао, нити сам имао намеру. Предуго смо као репрезентација били одсутни са светских фудбалских дешавања, а све то је стварало нервозу и незадовољство код навијача, што није добро. Промене су биле неминовне", додао је Пикси.

Бивши репрезентативац и селектор прати и резултате Србије у квалификацијама за СП 2018. Задовољан је учињеним, али тврди да "орлове" тек чека тежак задатак.

"Репрезентација је на добром путу ка Мундијалу у Русији. Желим им да у наставку квалификација одиграју на нивоу, али на пролеће и лето их очекују утакмице истине. Ту ће се видети колико стварно могу", навео је српски стручњак.

Извор: Мондо.рс
Фото: МН Пресс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Кум

11.12.2016 13:42

Легенда! Дзаја,Пикси,Видић па 10 мјеста празно!

ОДГОВОРИТЕ