Гвардиола о одлуци Инфантина: Убићемо играче!

Први човек ФИФА Ђани Инфантино недавно је објавио да ће СП проширити на 48 репрезентација, а менаџер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола не слаже се са том одлуком.

Фудбал 11.12.2016 | 17:00
Гвардиола о одлуци Инфантина: Убићемо играче!
Шпански стручњак сматра да овакав систем не доноси ништа добро играчима, као ни клубовима.

"Убијамо играче!Тражимо квалитет, а заборављамо да играчи морају да одмарају. Под јако великим су притиском. Све више и више је утакмица, а овде у Енглеској је интензитет веома јак“, рекао је Гвардиола.

Он додаје да фудбалери морају да имају одмор, а оваквим распоредом то ће им бити ускраћено.

"Ми ћемо наравно да прихватимо одлуку ФИФА, али нисмо срећни што се све више фокусира на квантитету, а не квалитету. Морамо да мислимо на играче јер они морају да имају паузе, а мало и да уживају. Овако ће по завршетку сезоне да имају само недељу дана за одмор и одмах им следи Светско првенство. После тога, можда ће да имају три недеље одмора и одмах креће полусезона. Путује се у Кину, САД, Аустралију. Играте против екипа као што су Милан, Јувентус, Реал Мадрид и такве утакмице морате да побеђујете јер велики број навијача од вас то захтева иако то нису такмичарске утакмице", објаснио је Каталонац па наставио:

"Нема довољно времена за квалитетне припреме јер када се вратите онда већ креће нових 11 месеци па Европско првенство. Ради се тако из године у годину и уопште не размишљамо о играчима. Клубови зато морају да имају јаку екипу са јако пуно играча плус наравно и огромне своте новца које треба потрошити. По утакмици имамо само три замене. Зашто нису четири, пет, или шест? Играчи би били укљученији, тренери би могл даи користе различите тактике. Било би мање повреда, више отворених и неизвесних утакмица. Ма, све би било боље. Ипак, ФИФА има другачија мишљења. Мислим да би требало да заштитимо играче, а ми то не радимо. Тражимо превише од њих то је моје мишљење", закључио је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар