Помозимо породици Томовић из Сокоца

Крајем октобра ове године посјетили смо петочлану породицу Томовић из села Долови код Сокоца, која живи у неусловној бараци и упутили апел за помоћ. Као и увијек, добри и хумани људи су се одазвали акцији и омогућили да Томовићи добију кућу.

Република Српска 10.12.2016 | 21:15
Помозимо породици Томовић из Сокоца
Јесенас је нова кућа Мирка Томовића, коју је почео да гради за своју породицу, супругу и тоје мале дјеце, била у изградњи, а данас је под кровом. Мирко надничењем није могао да заради довољно и да прехрани породицу и да доврши кућу, али срећа па и у овим тешким временима има хуманих људи.

"Хвала Богу, народ је помогао", каже Мирко и набраја ко му је притекао у помоћ: "Драган Ђурковић дао је кров, изолацију, инсталацију за струју, пећ за етажно гријање. Фирма `Долови` поклонила нам је кровну конструкцију, а Радивоје Чајић столарију и патос. Драган Јовановић и његова фирма из Каракаја код Зворника донирала је унутрашњу столарију, његови мајстори су је и поставили."

Скоро све радове на кући Мирко је урадио сам, јер нема новца да плати мајсторе. Скуцкао је нешто за електричара, јер каже да се са струјом не треба играти. У радовима му помаже родбина и комшије које смо затекли у кући Томовића.

"Дошли смо да постављамо патос данас", каже комшија Радомир Поповић и додаје да и Мирко помаже њему кад затреба. "Радујем се што ће уселити у нову кућу, баш као да се ја усељавам", тврди Радомир.

Кућа је под кровом, али још није за живот петочлане породице са троје мале дјеце. Недостају керамика и санитарије за купатило, веш- машина, кухиња, намјештај и још много тога што је неопходно за нормалан живот. Међутим, скромни и поштени Томовићи захваљују људима који су им помогли, јер и оваква недовршена кућа много је боља и топлија од бараке у којој живе годинама.

"Само да нам је да опремимо купатило, да имају дјеца да се окупају како треба, али и ово овако какво је боље је него оно гдје смо сад. Имаћемо ваљда нешто и намјештаја да убацимо, само да унесемо дјецу у нову кућу што прије", каже мајка Миленка и додаје да су дјеца добро и здраво.

Зима у Сокоцу, тешка и хладна,в ећ је стигла и сваки дан је теже. Томовиће планирају селидбу у нову кућу ових дана, без обзира на то што је празна. Жеља им је да дјеца, тринаестогодишњи Рајко, осмогодишња Горана и беба Гојко у новој кући дочекају Нову годину и Божић. Мирко у зимским периоду мало зарађује јер нема посла, мало ко зове у надницу, али тврде да им сада када имају кућу ништа не недостаје. Најважније им је да су дјеца здрава.

"За дјецу ми све имамо. Мирко ради и труди се да купимо дјеци све што им је потребно. За њих увијек мора бити", тврди Миленка, али је на крају заплакала.

Скромна и поштена, мајка у дубини душе осјећа да дјеци треба још много тога. Нова гардероба, зимска обућа. Дјеца су то воле и играчке. Иду празници, од чега ће им купити пакетиће. Мали Томовићи, нажалост, не знају ни шта је то радни сто, рачунар, таблет.

Помозимо им да празнике дочекају у срећи и весељу у новој кући!

Број телефона за помоћ: 066/ 233-955 (Мирко Томовић)

Број жиро-рачуна: 562-012-81105660-55
ИБАН БА 395620128136143403
НЛБ РАЗВОЈНА БАНКА (Миленка Стјепановић)



БН телевизија

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мирко Немирко

11.12.2016 09:49

Не могу да схватим да људи који немају ниста, зеле да створе породицу са двоје или троје дјеце. Засто? Схватам проблеме те породице али немам разумијевање и сазаљење за њих. Засто стварати породицу на рацун других. И ја бих могао 5 дјеце да имам али немогу им будуцност да обезбједим, зато смо се супруга и ја одлуцили за двоје. Стварање породице је одговорност а не сазаљење.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брле

11.12.2016 17:18

Е ето они имају троје дјеце да би се људи цудили и питали ста то они раде. О бозе видис ли ове дебиле. ?

Name

Милос Јокиц

11.12.2016 22:28

А мене занима дали ови родитељи имају своје родитеље, сестре брацу, тетке, ујаке, стрицеве, кумове јер се то у овом апелу уопсте не помиње. Ми Срби смо познати по томе да помаземо својој фамилији и бас зато зато ме цуди да нема ниста о томе

Name

Брле

11.12.2016 17:16

А неки лудак заради 80 000 км за мјесец. Када це овај смак свијета, вријеме му је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цаст свако, али вересија ником

11.12.2016 21:27

Оно сто се ја питам је то да у цланку нема НИ РИЈЕЦИ дали отац и мајка ове дјеце имају своје родитеље, брацу, сестре који би им могли помоци. Овако испада: 'Тразцу паре/п,оц од цитаоца а цитаоца није брига имам ли ја породицу и дали ми она помазе'

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

12.12.2016 05:56

Е мој мирко није битно уопсте ко има а ко нема битно је да нас има сто висе јер изумиремо као нација.Битно је да дрзаву боли она ствар за натеталит.....Радјајте се

ОДГОВОРИТЕ
Name

бск

12.12.2016 06:44

Мирко ти си сто посто у праву мени је исто зао деце њих не залим нимало засто стварас толику породицу кад они нису у снази да подмире само своје потребе добри људи су помогли да се куца направи али ста даље тезак зивот овој деци захваљујуци глупим родитељима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

12.12.2016 09:21

Гледајући два прилога из Сокоца, један у којем се криминално злочиначки лоби окупио у једном локалним кафићу и слави неку побједу, јадна им мајка, и други о биједи у којој живи ова часна породица, видим јасну слику Републике Српске за коју се ''боре'' неки чоловићи, бјелице, цицке итд.

ОДГОВОРИТЕ