Шапекоенсе: Роналдињо, Рикелме, хвала, али...

"Ми никада нисмо били клуб за који играју велике звезде", поручио председник Шапекоенсеа.

Фудбал 11.12.2016 | 17:30
Шапекоенсе: Роналдињо, Рикелме, хвала, али...
Авионска несрећа у којој је погинуло 19 фудбалера Шапекоенсеа потресла је цео свет.

Сви су покушавали да пронађу начин на који би помогли овом тиму, а свакако је најодважнији онај Атлетико Насионала, тима који је чекао дуел са Шапекоенсеом, да се трофеј Копа Судамерикана ипак додели њима. И тако је и било...

Некадашње велике звезде светског фудбала, попут Роналдњима, Хуана Романа Рикелмеа и Ејдура Гудјонсеа, преко друштвених мрежа поручили су да желе да играју за овај тим.

Међутим...

"Искључујемо долазак познатих фудбалера јер ми једноставно никада нисмо имали играче који се уклапају у тај профил. Такође, сви знају да смо ми веома скроман клуб и не бисмо имали довољно средстава како бисмо платили такве играче", поручио је председник клуба Иван Тоцо.

Захваљује се и зна да је у питању била само добра намера.

"Хвала им што су се понудили да помогну Шапекоенсеу. Захвални смо свима који су нам изашли у сусрет и позајмили нам фудбалере. Знамо да нико неће покушати да на ружан начин искористи ову нашу ситуацију и верујемо у њихове искрене намере", поручио је Поцо.

Има план за овај клуб.

"Покушаћемо да доведемо младе играче из друге дивизије или оне који су прволигаши отпустили".

Постојао је предлог Фудбалског савеза Бразила (ЦБФ), а који су подржали и остали клубови из ове земље, а односио се на то да у наредне три године Шапекоенсе не може да испадне у другу лигу без обзира на положај на табели.

Иван Тоцо се захвалио на овоме, али...

"Одбили смо тај предлог. Желимо да играмо по истим правилима као и сви остали клубови. Такмичићемо се као и иначе, не желимо поклоне или било какве друге услуге. Морамо да наставимо даље...", поручио је он.

Бразил и Колумбија ће наредне године одиграти пријатељски, односно хуманитарни, меч у знак сећања на преминуле, а Шапекоенсе је добио позив и од Барселоне на турнир "Ђоан Гампер".

Први званичан меч овај клуб ће одиграти у јануару.

Шапекоенсе је такође именовао новог тренера, а то ће бити Вагнер Мансини.
 
Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар