ЕП - Дмитровић: Српкиње смо са лудом главом и инатом!

Најискуснија рукометашица Србије верује да њен тим и у наставку Европског првенства у Шведској може да направи добар резултат.

Остали спортови 10.12.2016 | 13:15
ЕП - Дмитровић: Српкиње смо са лудом главом и инатом!
Рукометашице Србије преселиле су се у Гетеборг на другу фазу Европског првенства, пошто је прву завршила на првом месту, са две победе и ремијем.

У другој фази ће играти против Немачке, Холандије и Француске.

Најискуснија рукометашица у репрезентацији Србије, Марина Дмитровић рекла је да екипа "не жури нигде" и да ће у наставку Европског првенства у Шведској играти утакмицу по утакмицу.

"Нико од нас није очекивао да на старту групне фазе будемо на челу табеле. На нама је да се спремамо на даље. Не журимо нигде, идемо меч по меч, биће то све добро", рекла 31-годишњакиња која игра на позицији десног бека.

Србија је против Немачке последњи пут играла на Европском првенству 2008. године у Скопљу, када је изгубила 31:30 голом у последњим секундама.

"Сећам се добро тог меча, била је то стварно луда утакмица у којој смо несрећно изгубили. Немачка никада не мења систем. У овом тренутку је најбитније да се одморимо. То је кључ. Да стишамо еуфорију и да се добро спремимо у ова 24 часа. Наша најјача страна и највећа шанса је одбрана. То заиста добро функционише. Добро се покривамо, трчимо и крећемо. Напад као напад, даћемо гол", рекла је Марина Дмитровић.

Она је за репрезентацију дебитовала пре пуних 10 година и то баш на Европском првенству у Шведској. Са репрезентацијом је освојила сребрну медаљу на Светском првенству 2013.

"Имам вољу, могу, желим, у доброј сам форми. Увек те вуче да будеш са овим девојкама, у овој еуфорији, да си у нечему што се зове репрезентација. Тешко је без тога, па то је и покретач зашто се бавимо спортом. Сви мечеви ће бити тешки. Истрошене смо, али смо Српкиње са лудом главом и инатом. Може то много добро да испадне на крају", додала је Дмитровић.

Сања Радосављевић рекла је Србију очекује тежак посао у другој фази шампионата, али да се нада победама до полуфинала.

"Добро је, оствариле смо успех, јако добар за репрезентацију и нашу земљу. Не знам пуно о Немицама, али знам Клару Волтеринг, која је бранила у Будућности. Одличан је голман, али се надам да ћу наставити са добрим партијама и очи у очи са њом. У Гетеборгу ће нам најтеже бити са Францускињама, које су врхунски састав, пун индивидуалаца, физички моћних и искусних. Без обзира на то, надам се победама све до финала", рекла је Сања Радосављевић.

Србија против Немачке игра у суботу од 20.45 часова, са Холандијом се састаје у понедељак од 18.30, а са Француском у среду у 16.15 сати.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар